I. Vėgėlės reklaminis klipas sukėlė reakcijų bangą: vaizdai iš Maskvos, užsienietiškas laikraštis | Kas vyksta Kaune

I. Vėgėlės reklaminis klipas sukėlė reakcijų bangą: vaizdai iš Maskvos, užsienietiškas laikraštis

delfi.lt / Lauryna Vireliūnaitė 2023/12/01 15:16
Ignas Vėgėlė / ELTA, Ž. Gedvilo nuotr.

Advokato Igno Vėgėlės renginyje trečiadienį parodytas reklaminis klipas sulaukė nemenko susidomėjimo, bet ne tokio, kokio turbūt tikėjosi jo kūrėjai. Akylesni žmonės pastebėjo, kad nors viskas turėjo atrodyti tarsi būsimo kandidato į prezidentus biografija, klipe rodomas žmogus kažkodėl skaitė ispanišką laikraštį. Be to, nustebino ir sprendimas klipe parodyti Maskvoje esančius dangoraižius.

Trečiadienio vakarą įvykusiame renginyje teisininkas I. Vėgėlė paskelbė, kad kitais metais įvyksiančiuose rinkimuose sieks prezidento posto.

Į renginio organizavimą, kuriame buvęs Advokatų tarybos pirmininkas pranešė šią žinią, buvo įdėta nemažai pastangų, o vakaras prasidėjo trumpu reklaminiu siužetu.

„Viskas prasidėjo čia, čia žengiau pirmus savo žingsnius, čia ištariau savo pirmuosius žodžius, gavau pirmąsias kantrybės, susikaupimo ir pagarbos gamtai pamokas“, – tokiais žodžiais prasidėjo klipas.

Jame rodyti įvairūs vaizdai: paplūdimiu einantis kūdikis, su pagyvenusiu žmogumi žvejojantis vaikas, kylanti saulė, blynus kepanti senutė ir panašiai, tuo metu balsas už kadro pasakojo apie gyvenimą Lietuvoje.

Buvo akivaizdu, kad šie vaizdai nėra autentiški – klipe nebuvo rodomas pats I. Vėgėlė ar jam artimi žmonės, tačiau panašu, kad jo kūrėjai neatkreipė dėmesio į visas detales.

Pavyzdžiui, užkadriniam balsui pasakojant apie „senelį, skaitantį tą ypatingą šeštadienio dienraštį“, parodytas pagyvenęs žmogus, o akylesni pastebėjo, kad jo skaitomas laikraštis – ne lietuviškas.

„Priminimas sau ir kitiems: kai darote ką nors su stockine medžiaga (nuotraukų ir vaizdo įrašų bankuose esančiomis asociatyviomis iliustracijomis, kurias gali įsigyti bet kas – Delfi), tai būtinai akylai peržiūrėkite prieš išleisdami net ir detales, nes paskui išeina, kad Vėgėlės klipe senelis skaito šeštadieninį laikraštį. Italų kalba“, – feisbuke trečiadienio vakarą rašė komikas Paulius Ambrazevičius.

Tiesa, kai kurie komentuotojai patikslino, jog laikraštis ne italų, o ispanų kalba.

Tarp gražių vaizdų – Maskvos dangoraižiai

Atsirado pastebėjusių ir tai, kad I. Vėgėlės vaizdo klipe buvo parodyti Ukrainą užpuolusios Rusijos sostinėje esantys dangoraižiai.

„O tada mes gavome laisvę: atsivėrė naujos galimybės, naujos pažintys, nauji potyriai“, – po šių žodžių parodyti vaizdai iš Rusijos sostinėje esančio dangoraižių rajono – Maskvos tarptautinio verslo centro.

Į vaizdo klipą dėmesį atkreipė net ir šachmatų entuziastai.

„Nežiūrėjome iki galo, tai net neįsivaizduojame, ką nusprendė gerb. profesorius, tačiau jei netyčia kažkur kandidatuoja, tai nebalsuokite už kandidatą, kurio kampanijos žmonės nepasigooglina, kaip stovi šachmatų figūros“, – paskelbė „Vilnius Chess Club“ puslapis feisbuke.

Klipą jau pakoregavo

Delfi atsiųstame atsakyme I. Vėgėlės atstovas Andrius Karkauskas padėkojo už pastabumą.

Anot jo, dėl kuriamo klipo buvo bendraujama su viena didžiausių video kūrėjų agentūrų, kuri turi plačią lietuviškų vaizdo įrašų bazę.

„Tačiau dėl politinių sumetimų ruošti mūsų norimą klipą jie atsisakė“, – aiškino jis.

Pasak A. Karkausko, dėl šios priežasties teko pasitelkti komandą, kuri naudoja kadrus iš pasaulinių vaizdo įrašų bazių.

„Vaizdo klipo kūrėjai patikino, kad imant vaizdo medžiagą iš pasaulinių įrašų bankų ne visuomet yra nurodoma konkreti vietovė. Todėl tai buvo atsitiktinis pasirinkimas, o ne tikslingas sprendimas. Gavus komentarus dėl klausimus keliančių kadrų, iškarto susisiekėme su kūrybininkais ir vaizdo įrašas buvo pakoreguotas. Atkreipiame dėmesį, kad dėl ypatingo užimtumo Ignas Vėgėlė šį klipą pirmą kartą pamatė 29 dieną stebėdamas jį renginyje“, – teigė jis.

Teko raudonuoti dėl neautentiškų nuotraukų

Prieš keletą metų garsiai nuskambėjo Lietuvos reklamavimo kampanijos „Real is beautiful“ istorija.

Kampanijos kūrėjams teko raudonuoti, mat paaiškėjo, kad tikrumą pabrėžiančiai kampanijai iliustruoti buvo panaudotos fotografijų bazėse pirktos nuotraukos, kuriose – ne Lietuvos vaizdai.

Kaip anksčiau rašė Delfi, Iš viso projekte buvo numatyta panaudoti 700 nuotraukų, iš kurių 350 turi būti sukurtos kaip originalios šiam projektui, o kitas planuota gauti iš kitų šaltinių.

„Manėme, jog galime panaudoti ir asociatyvias nuotraukas emocijos perteikimui – buvome neteisūs. Foto banko nuotraukas, su geografinėmis vietovėmis išimsime ir jas pakeisime originaliomis. Savo sąskaita“, – žada už šį projektą atsakingas bendrovės „Turinio rinkodara“ atstovas Tomas Nemura, pabrėždamas, kad prisiima visą atsakomybę už įvykusią klaidą.

Po šio skandalo iš pareigų pasitraukė Turizmo departamento vadovė Jurgita Kazlauskienė.

Teigė jaučiantis daugybės žmonių pasitikėjimą

Trečiadienį I. Vėgėlė paskelbė, kad ketina kandidatuoti į prezidentus.

„Girdėdamas ir jausdamas daugybės Lietuvą mylinčių žmonių pasitikėjimą, apsisprendžiu dalyvauti ateinančiais metais vyksiančiuose Lietuvos prezidento rinkimuose“, – susitikime su gyventojais ir palaikytojais sakė jis.

Renginyje žiūrovams taip pat buvo parodytas vaizdo klipas, kuriame žmonės, tarp jų ir žinomi, tokie kaip aktorius R. Cicėnas ir galiūnas Ž. Savickas, dainininkai Tarasovai, pasakojo, kokio Lietuvai reikia prezidento.

Palaikyti teisininko atvyko prieš skiepijimąsi pasisakęs dainininkas Romas Dambrauskas, buvęs parlamentaras Audrius Butkevičius, Rūta Janutienė, Seimo narys Aidas Gedvilas.

„Iš drąsios šalies, kuria skelbėmės beliko įžūlus, nesiskaitantis su žmonėmis, negirdintis jų politinis elitas“, – susitikime kalbėjo I. Vėgėlė, pabrėžęs, kad tapome nuvaldyta šalimi, kurioje Bažnyčia nustumiama į viešo gyvenimo paribius.

Teisininkas priminė, kad ši koalicija darbo pradžioje pareiškė, kad reikalaus nulinės tolerancijos korupcijai, tuo metu nebuvo jokios politinės reakcijos, kai joje atsirado nuteista partija.

„Pamatėme pagrindinį arogantiškos valdžios tikslą – siekti neribotų galių sau neribotą laiką“, – kalboje pabrėžė jis, pridūręs, kad tikroji lyderystė yra telkianti ir vienijanti, tuo metu tai, kas vyksta Lietuvoje, anot jo, yra mėgavimasis galia, o ne tarnystė.

Į politiką pasukęs teisininkas teigė, kad atėjo laikas veikti atvirai ir drąsiai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA