Šventė Kaune: duris iškilmingai atvėrė KTU „M-Lab“ – Kas vyksta Kaune

Šventė Kaune: duris iškilmingai atvėrė KTU „M-Lab“

M-Lab atidarymas
D. Biržiečio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą įvyko Kauno technologijos universteto (KTU) tarpdisciplininio prototipavimo laboratorijų centro „M-Lab“ atidarymas. Pasak pastato rekonstrukcijos darbų projektą kuravusio KTU Infrastruktūros vystymo skyriaus vadovo Gražvydo Visocko, šio mokslo komplekso atidarymas – neeilinis įvykis ne tik Kaune, bet ir visose Baltijos šalyse.

Atidarymo renginys šįvakar prasidėjo nuo ekskursijos po „M-Lab“ patalpas. 19 val. meninį pasirodymą surengė Justas Kulikauskas su KTU šokio grupe „Modance“.

Renginyje taip pat dalyvavo ir „M-Lab“ patalpas palaimino Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas. Galiausiai, sveikinimo žodžius tarė KTU Rektorius prof. Eugenijus Valatka, LR Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas, buvusi laikinoji KTU rektorė, Seimo švietimo komiteto narė Jurgita Šiugždinienė, „M-Lab“ architektė Guoda Zykuvienė („Gražinos Janulytės-Bernotienės studija“) bei KTU veiklos vystymo departamento direktorė, „M-Lab“ vadovė Lolita Jurkšienė.

Kaip jau skelbėme anksčiau, „M-Lab“ pastatas ne tik pakeitė KTU Studentų miestelio vaizdą ir leido išsaugoti buvusio pastato architektūrines idėjas, bet ir atvėrė už jo esantį Gričiupio parką.

Vienas pagrindinių šio KTU „M-Lab“ laboratorijų centro tikslų – modernių eksperimentinių ir prototipavimo laboratorijų sukūrimas ir įveiklinimas.

Kaip teigė „M-Lab“ projektą su komanda rengusi KTU Veiklos valdymo departamento direktorė L. Jurkšienė, „M-Lab“ apjungia skirtingas mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų kryptis bei kompetencijas. Centro įveiklinimas paskatins mokslo ir verslo bendradarbiavimą kuriant gaminių prototipus ir juos išbandant.

Jos teigimu, pagrindiniai KTU „M-Lab“ centro tyrimų akcentai yra nukreipti į žmogų – jo sveikatą, gerovę ir visą jį supančią aplinką.

Kaip teigia, bendradarbiaudami tarpusavyje skirtingų „M-Lab“ centro laboratorijų mokslininkai galės artimai realioms sąlygoms testuoti ir validuoti sprendinius, padėsiančius kurti pridėtinės vertės inovacijas skaitmeninių sveikatos technologijų ir nuotolinės medicinos srityse.

Pasak pastato rekonstrukcijos projektą kuravusio KTU Infrastruktūros vystymo skyriaus vadovo Gražvydo Visocko, bendras pastato rekonstrukcijos darbų projekto biudžetas buvo kiek didesnis nei 6 mln eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA