Kauno rajono kultūros laivas „Nemuno 7“ įvertintas Europoje | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono kultūros laivas „Nemuno 7“ įvertintas Europoje

„Nemuno7“ atidarymas / M. Plepio nuotr.

Praėjusią savaitę Pafose (Kipras) Europos kultūrinio turizmo tinklo (ECTN) kasmetiniuose apdovanojimuose Kauno rajono savivaldybės kultūros reikmėms pritaikyta žemkasė „Nemuno 7“ pelnė trečią vietą upių paveldo kategorijoje.

„Pretendentus vertinusi tarptautinė komisija atsižvelgė į vystomos turizmo rūšies tvarumą, poveikį aplinkai, gebėjimą pritraukti lankytojus naujoviškais būdais į mažiau žinomas vietas“, – pasakojo Kauno rajono savivaldybės delegacijai vadovavusi vicemerė Raminta Popovienė.

Kauno rajono patirtis vystant kultūrinį turizmą ypač sudomino Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Kroatijos, Bosnijos ir Hercegovinos atstovus, o Pafoso miesto savivaldybė panoro užmegzti glaudesnius ryšius ir ateityje bendradarbiauti savivaldos lygmenyje, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Kultūros laivo „Nemunas 7“ vadovas ir kultūrinės programos kuratorius Gediminas Banaitis-Skrandis įsitikinęs, kad upė gali tapti terapine vieta, o sena, dar 1995 metais pastatyta žemkasė – puikia erdve jauniesiems kūrėjas pasireikšti. Joje įrengtos menininkų rezidencijos, parodų salė, įvairiose laivo erdvėse įkurdinti Nemuno pakrančių augalai.

„Nemuno7“ ypač traukė elektroninės muzikos gerbėjus ir buvo viena didžiausių Europos kultūros sostinės 2022 intrigų.

Kauno rajono vardas Europos kultūrinio turizmo kontekste jau pakankamai gerai žinomas. 2018 metais Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė iš Kipro grįžo su Afroditės skulptūrėle ir diplomu – prestižiniu ECTN ir jo partnerių apdovanojimu už Raudondvario dvaro žirgyno sutvarkymą ir pritaikymą menų inkubatoriaus veiklai.

Šiemet S. Navickienė Europos kultūrinio turizmo forumo dalyviams pristatė Raudondvario dvaro kartu su Bauskės pilimi (Latvija) įgyvendintą projektą, kuris padėjo atverti naujus turizmo maršrutus ir įgyvendinti priemones, padėjusias abiem pusėms pritraukti daugiau lankytojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA