Naktį į Kauną pristatytas masyvus krovinys | Kas vyksta Kaune

Naktį į Kauną pristatytas masyvus krovinys papildyta

Vėlų trečiadienio vakarą „Via Baltica“ magistrale pro Kauną važiavę vairuotojai galėjo išvysti neįprastą reginį. Į statybvietę atgabenti naujo A. Meškinio (Kleboniškio) tilto segmentai.

Keturis vilkikus su galingomis atramų dalimis „Kas vyksta Kaune“ apie 23 val. pastebėjo kukliu greičiu kopiančius į kalną nuo Č. Radzinausko tilto link „Megos“.

Sunkiasvorės transporto priemonės su palyda sustojo kelkraštyje tuoj už prekybos centro viaduko ir paeiliui pristatė krovinius prie krano, kuriuo segmentai iškart buvo leidžiami žemyn. Čia pat pastatytoje palapinėje ūžė virinimo darbai.

Atliekant šiuos manevrus ant senojo pietinio Kleboniškio tilto laikinai buvo stabdomas eismas. Laikas ne veltui pasirinktas vėlyvas – kroviniai buvo pristatyti į statybvietę minimaliai trikdant transporto srautą.

„Šiuo metu yra betonuojamos statomo tilto atramos ir įrenginėjama tilto plieninė perdanga.

Į viduriniojo tilto per Nerį, esančio kelyje A1 ties Kleboniškiu, statybvietę vežamos statinio metalinės sijų dalys. Kol kas pristatytos 24 dalys iš numatytų 84-ių. Tai ypatingos konstrukcijos, autovilkikais net 600 kilometrų gabenamos iš kaimyninės Lenkijos.

Dėl savo specifikos – didelių gabaritų bei milžiniško svorio (sunkiausia dalis sveria apie 50 tonų) – kruopščiai suplanuota tilto sijų logistika vykdoma nakties metu“, – pakomentavo AB „Kauno tiltai“ atstovė.

Vidurinis magistralės tiltas buvo uždarytas pernai lapkritį, netrukus seniausia jungtis pradėta demontuoti. Šių metų vasario 14-osios vakarą, vykdant ardymo darbus, viena tilto konstrukcija pasviro ir trenkėsi į žemę. Dėl gyventojų saugumo buvo nuspręsta uždaryti eismą Panerių gatve.

Primename, kad Islandijos plento (A1 kelio) tiltas per Nerį iš dviejų pertvarkomas į trijų dalių: pernai pavasarį atidarytas naujas – šiaurinis tiltas, vidurinio vietoje jau statomas naujas, o pietinis bus iš esmės rekonstruojamas.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, A1 kelio ruožas nuo Muravos sankryžos iki „Via Baltica“ yra vienas labiausiai apkrautų Lietuvoje. Atkarpoje, į kurią patenka rekonstruojami tiltai, eismo intensyvumas siekia iki 68 tūkst. automobilių per parą.

Sutvarkius visą Islandijos plentą, vairuotojai turėtų sutaupyti 8 mln. valandų, čia praleidžiamų spūstyse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA