Konstitucinis Teismas pradeda bylą dėl galimybių paso ribojimų per karantiną | Kas vyksta Kaune

Konstitucinis Teismas pradeda bylą dėl galimybių paso ribojimų per karantiną

BNS 2023/09/13 08:10
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Konstitucinis Teismas (KT) trečiadienį pradės svarstyti bylą dėl galimybių paso, be kurio karantino metu nebuvo galima patekti į prekybos centrus, lankytis renginiuose, paslaugų teikimo vietose, ribojimus.

Byla rašytinio proceso tvarka pradedama nagrinėti pagal dviejų teismų, sustabdžiusių baudžiamąsias bylas dėl svetimu galimybių pasu pasinaudojusių žmonių, prašymus.

Vilniaus apygardos teismas į KT, prašydamas įvertinti galimybių paso ribojimus, kreipėsi byloje, kurioje asmuo pasinaudojo kito asmens vardu išduotu galimybių pasu, kad patektų į kokteilių barą.

Kauno apygardos teismo prašymą įvertinti ribojimus galimybių paso neturėjusiems asmenims KT pateikė sustabdęs baudžiamąją bylą pagal asmens, nuteisto už bandymą patekti į prekybos centrą su svetimu galimybių pasu, skundą.

KT nagrinėja ne vieną bylą dėl karantino metu galiojusių ribojimų, o kelias byla jau yra baigęs. Teismas yra konstatavęs, kad Konstitucijai neprieštaravo reikalavimas darbuotojams testuotis dėl COVID-19 ligos, karantino metu galioję grožio ir odontologijos paslaugų teikimo ribojimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA