Atgimė Ilgakiemio mokykla-darželis: rugsėjo 1-ąją sugužėjo 66 joje besimokantys mokiniai | Kas vyksta Kaune

Atgimė Ilgakiemio mokykla-darželis: rugsėjo 1-ąją sugužėjo 66 joje besimokantys mokiniai

Ilgakiemio mokykla-darželis / KRS nuotr.

Prieš metus Ilgakiemyje prasidėjusi mokyklos-darželio rekonstrukcija – jau finišo tiesiojoje. Rugsėjo 1-ąją į neatpažįstamai pasikeitusią mokyklą sugužėjo 66 joje besimokantys mokiniai: 15 priešmokyklinio amžiaus vaikų (1 grupė) ir 51 pradinukas (4 klasės).

Renovacijos metu atlikti pastato vidaus ir išorės atnaujinimo darbai: sutvarkyti vandentiekio-nuotekų tinklai, šildymo sistema, elektros instaliacija, apsauginė, gaisrinė signalizacija, vėdinimo sistema, pastatas apšiltintas.

Ant mokyklos stogo įrengta saulės elementų elektrinė. Į pastatą lengvai pateks žmonės su negalia – įrengtas pandusas, rašoma Kauno rajono pranešime žiniasklaidai.

Sukurtos naujos ugdymo aplinkos įvairioms mokinių veikloms: lauko klasė, muzikos klasė, didžiulė terasa, pritaikyta renginiams. Tarp dviejų klasių sumontuota mobili siena, kurią perstūmus klasės transformuojasi į renginių salę bendruomenei – joje įmontuota garso aparatūra ir didelis ekranas.

Sukurta nedidelė jauki patalpa individualiems pokalbiams su tėvais ir atskira erdvė mokytojams dirbti, ilsėtis ar kurti. Klasėse ir priešmokyklinio ugdymo grupėje įrengti interaktyvūs ekranai, kompiuterių krovimo spintos, šiuolaikiški suolai ir kėdės.

„Atnaujintos aplinkos išskirtinai šiuolaikiškos ir vedančios į gerą ir kūrybišką ugdymą. Nedvejodamas sakau, kad šiandien žengiame į kol kas moderniausią pradinę mokyklą Kauno rajone“, – teigė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Sveikindami su švente, savivaldybės vadovai mokyklos bendruomenei padovanojo skaitmeninį mikroskopą, skirtą moksleivių tyrinėjimams.

Staigmenų sulaukė ir naujus mokslo metus pradedantys 17 pirmokų.

Kiekvienas sulaukė Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo ypatingos dovanos – Justino Marcinkevičiaus knygos „Vaikų žemė“. Kaip ir visi Kauno rajono savivaldybės mokyklų pirmaklasiai rugsėjo 1-ąją gavo savivaldybės dovaną – mokslo pradžiai būtiniausių reikmenų rinkinį – pirmoko kraitelį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA