Konfliktas Kauno viešajame transporte: pavijus autobusą sulaukė dar ir skambių replikų | Kas vyksta Kaune

Konfliktas Kauno viešajame transporte: pavijus autobusą sulaukė dar ir skambių replikų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nauja tvarka Kauno viešajame transporte galioja dar tik mėnesį, tačiau kauniečiai jau praneša apie pirmuosius incidentus. 3 autobusu, Onkologijos ligoninė-Kauno ligoninė maršrutu, ketinęs vykti vyras nebuvo laiku pastebėtas viešojo transporto stotelėje, o pasivijus autobusą, iš vairuotojo sulaukė dar ir karčių žodžių virtinės.

Ketvirtadienį į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi nemalonią patirtį Kaune patyręs vyras. Viešojo transporto stotelėje kauniečio laiku nepastebėjo autobuso vairuotojas, o galiausiai sustojęs ir palaukęs keleivio jį dar išplūdo nemaloniais žodžiais.

„Rugpjūčio 30 dieną apie 21.30-21.50 val. vakaro 9-ojo Forto gatvės stotelėje laukiau 3 numeriu pažymėto autobuso, bet autobuso vairuotojas manęs stotelėje nepastebėjo. Kai pradėjau intensyviai mosikuoti rankomis, jis sustojo gal už 50 metrų nuo stotelės. Viskas būtų kaip ir gerai, bet autobuso vairuotojas pradėjo rėkti, kad 9-ojo Forto g. stotelėje beveik niekada nebūna žmonių, o dabar jam teko staigiai stabdyti“, – pasakojo vyras.

Kaunietis tvirtino, kad jis stotelėje stovėjo prie pat gatvės ir tikrai buvo matomas. „Stotelėje buvo tamsu, gal vairuotojas buvo pavargęs, dėl to manęs nematė. Bet kai mane užsipuolė ir dar galiausiai išlipti iš autobuso liepė, tai jau buvo virš visko“, – skundėsi vyras.

Pastebėti tamsiu paros metu sunku?

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo UAB „Kauno autobusų“ viešųjų ryšių specialistė Greta Makūnaitė, tikėtina, kad autobuso vairuotojas tiesiog nepastebėjo keleivio. Dėl galimai išlieto vairuotojo pykčio bendrovė lauks paaiškinimo.

„Siekiant išnagrinėtą minėtą situaciją, peržiūrėjome vaizdo kameras esančias transporto priemonių viduje. Galime patvirtinti, kad kaunietis laukė prie važiuojamosios dalies kelkraščio, o autobusui nestojant, ėmė jį stabdyti rankų mostais. Autobuso vairuotojas pastebėjo keleivį ir sustojo apie 50 m. nuo stotelės. Galime daryti prielaidą, kad vairuotojas tiesiog nepastebėjo keleivio arba pastebėjo per vėlai – tai buvo tamsus paros metas.

Atsiprašome keleivio už nemalonią patirtį ir patikiname, kad ši situacija bus išnagrinėta gavus vairuotojo pasiaiškinimą. Patvirtiname, kad imsimės tinkamų veiksmų, kad būtų užtikrinta viešojo transporto paslaugų kokybė“, – situaciją komentavo G. Makūnaitė.

Nuo naujosios tvarkos įsigaliojimo panašių skundų UAB „Kauno autobusai“ sulaukia kaip įprastai, tačiau jų esą nėra daug.

„Didelė dalis keleivių, šių pokyčių laukė – todėl nepasitenkinusių naująja tvarka yra mažai. Dažniausias nusiskundimas – kai tamsiu paros metu keleivis laukia toliau nuo stotelės ir vairuotojas jo nepastebi. Dėl šios priežasties, prašome keleivių supratingumo ir raginame nesislėpti už stotelių bei laukti autobuso ar troleibuso gerai matomoje vietoje. Tamsiu paros metu taip pat rekomenduojame nešioti atšvaitą – tai ne tik užtikrins jūsų saugumą, bet ir viešojo transporto vairuotojui stotelėje būsite lengviau matomas“, – sakė G. Makūnaitė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nuo rugpjūčio 1-osios Kauno viešajame transporte įvesta naujovė – sustojimai „pagal pareikalavimą“.

Ketindamas išlipti, autobusui ar troleibusui artėjant prie norimos stotelės, keleivis privalo paspausti STOP mygtuką ir saugiai atsistoti prie durų. Vairuotojas stotelėse sustoja tik tada, kai, nuspaudžiamas STOP mygtukas. Analogiškai autobusas ar troleibusas sustoja vairuotojui pamačius stotelėje laukiančius keleivius.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA