Kauno centre jau sumontuotos mažų emisijų zonos kameros | Kas vyksta Kaune

Kauno centre jau sumontuotos mažų emisijų zonos kameros

BNS, „Kas vyksta Kaune“ 2023/08/17 20:14
Kauno senamiestis / Skaitytojo nuotr.

Kauno senamiestyje, aplink Rotušės aikštę, bus analizuojamas tranzitinis automobilių eismas, įvertinus duomenis, ketinama spręsti dėl mokesčio įvedimo, skelbia LNK žinios.

Kaip teigė Kauno savivaldybės transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Martusevičius, tokių priemonių imamasi siekiant sumažinti taršą šioje vietoje. Anot LNK žinių, bus siekiama labiausiai apmokestinti taršius automobilius.

Penktadienį naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas jau dalijosi vaizdais iš Kauno senamiesčio, A. Mapu ir M. Daukšos gatvių, kur pastebėjo įrengtas stebėjimo kameras. Kaip paaiškėjo, įrengtos kameros ir informacinės švieslentės fiksuos įvažiuojančių ir išvažiuojančių automobilių numerius.

Skaitytojo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Prie įvažiavimų ir išvažiavimų į Rotušės aikštę jau įrengtos kameros, informacinės švieslentės – apie 200 tūkst. eurų kainavusi sistema kelis mėnesius fiksuos automobilių numerius. Tai, pasak M. Martusevičiaus, leis identifikuoti jų pagaminimo metus ir įvertinti, kiek automobilių kerta šią Rotušės prieigas tranzitu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA