Vyro vedamas šuo mirtinai sudraskė katę: aplinkybes įvertino dresuotoja | Kas vyksta Kaune

Vyro vedamas šuo mirtinai sudraskė katę: aplinkybes įvertino dresuotoja

„Kas vyksta Kaune“, Delfi.lt 2023/08/16 17:49
K. Pečiulytės nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Rugpjūčio 15-osios vakarą viešoje „Facebook“ grupėje pasirodžius informacijai apie žiaurų incidentą V. Krėvės prospekte, aplinkybes įvertino dresuotoja.

Šeimininko vedamas šuo moters akivaizdoje mirtinai sudraskė katę

Žolinės vakarą viešoje „Facebook“ grupėje „Mūsų augintinių vaizdeliai ir nuotraukos“ pasirodė informacija apie žiaurų incidentą V. Krėvės prospekte – agresyvus, šeimininko vedamas šuo mirtinai sudraskė katę.

Kaip teigia įvykio vaizdais grupėje pasidalijusi moteris, šuo prie jos akių užpuolė katę ir ją mirtinai sudraskė.

Kaunietė bandė sudrausminti agresyvaus šuns šeimininką, kad šis bent gelbėtų katę ar drausmintų šunį, tačiau jis, pasak moters, tik tempė šunį už antkaklio, kol katytė buvo negailestingai draskoma.

„Pasakius, kad bus kviečiama policija už jo veiksmus, jis pradėjo siundyti šunį ant manęs ir paleisti ant viso pavadžio. Iškvietus policiją, pradėjo bėgti ir sėkmingai pabėgo. Bet aš tikrai nenuleisiu rankų“, – teigė įvykį savo akimis regėjusi moteris.

Agresyvus šuo Kaune mirtinai sudraskė katę / Ekrano nuotr.

Dresuotoja įspėja: jei akylai stebėti aplinką nepakanka, reikalingas antsnukis

Vertindama įvykio aplinkybes, dresuotoja Karina Ščuckytė pažymi, kad kiekvienas šuns šeimininkas privalo prisiimti atsakomybę už savo augintinio veiksmus.

„Labai gaila, kai nukenčia nekalti gyvūnai. Šiuo atveju mes nežinome, ar situacija ir sukelta buvo tyčia, ar šeimininkas tiesiog pabėgo nuo atsakomybės. Ne tik visiems draugiški šunys turi teisę būti vedžiojami gatvėje, tačiau šeimininkas privalo prisiimti atsakomybę ir imtis prevencijos veiksmų, kad apsaugotų aplinkinius“, – teigia dresuotoja.

Pasak jos, jeigu žinote, kad jūsų augintinis gali pulti žolėje jūsų nepastebėtą katę ar pribėgusį šuniuką, šuniui patogaus antsnukio naudojimas – puiki mintis. Vis dėlto, jeigu šeimininkams nepavyksta susitvarkyti su nepageidaujamu šuns elgesiu, tokiems žmonėms reikėtų kreiptis dresuotojų pagalbos.

Karina Ščuckytė / A. Ufarto nuotr.

„Aš dažnai rekomenduoju plastikinius antsnukius, kadangi jie leidžia šuniui lekuoti ir yra pakankamai tvirti, kad apsaugotų nuo įkandimo. Taip pat jie apsaugo nuo maisto rinkimo nuo žemės, kas gali būti pavojinga jūsų šuniui.

Jeigu antsnukis nenaudojamas, šeimininkas privalo akylai stebėti aplinką, kad laiku sureaguotų. Net jeigu incidentas gali įvykti dėl kito šeimininko atsakomybės trūkumo, tarkime, prie jūsų didelio pavadėliu vedamo šuns pribėgus palaidam mažam šuniui, nepamirškime, kad kitas gyvūnas nekaltas.

Ir jeigu mes galime juos apsaugoti, turėkime pakankamai meilės gyvūnams tai ir padaryti“, – sako K. Ščuckytė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA