Atlantą perplaukusiam A. Valujavičiui Kauno garbės piliečio vardas nesuteiktas | Kas vyksta Kaune

Atlantą perplaukusiam A. Valujavičiui Kauno garbės piliečio vardas nesuteiktas

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2023/06/29 12:34
Aurimas Valujavičius / DELFI, V. Dranginio nuotr.

Kauno taryba ketvirtadienį Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorių, kardiochirurgą Rimantą Benetį, paskelbė miesto garbės piliečiu.

Šiam savivaldybės Apdovanojimų komisijos siūlymui tarybos nariai pritarė bendru sutarimu.

Profesorius garbės piliečiu paskelbtas „už aktyvų Kauno miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje savo darbais ir veikla sveikatos srityje“.

R. Benetis yra ilgametis Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas ir Kardiologijos instituto direktorius, jis prieš du dešimtmečius vadovavo pirmajai širdies persodinimo operacijai Kaune, 2007-aisiais atliko pirmąją Baltijos šalyse plaučių ir širdies bei plaučių komplekso persodinimo operaciją.

R. Benetis yra paskelbęs beveik pusę tūkstančio mokslinių straipsnių, yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi.

Šį apdovanojimą, kaip nurodoma sprendimo aiškinamajame rašte, inicijavo Apdovanojimų komisija ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Rimantas Benetis / Kauno klinikų nuotr.

2016-aisiais R. Benetis V. Matijošaičiui atliko širdies operaciją.

Apdovanojimų komisijai buvo teiktas dar vienas siūlymas dėl kandidatūros į garbės piliečius: siūlyta juo paskelbti Atlantą perplaukusį Aurimą Valujavičių.

„Valstietė“ Audronė Jankuvienė teigė, jog keliautojas tokio titulo nusipelnė „už Kauno vardo garsinimą, už patriotizmo sukeltą bangą, už tai, kad suvienijo lietuvius abipus Atlanto“, tačiau teigė neabejotinai palaikanti ir R. Benečio kandidatūrą.

Pasak komisijos pirmininko Benjamino Želvio, siūlymas nagrinėtas, tačiau kol kas A. Valujavičiui bus suteiktas miesto 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklas.

„Ateityje žiūrėsime, kaip viskas toliau klostysis, bet jo, vadinkime, žygis per Atlantą, jis bus atžymėtas“, – sakė komisijos vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA