„Real“ triumfas Kaune: ispanams įteikta čempionų taurė | Kas vyksta Kaune

„Real“ triumfas Kaune: ispanams įteikta čempionų taurė

Beveik visą Eurolygos finalą priekyje buvę Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkai tarsi šlapiu skuduru gavo per veidą. Paskutinėmis akimirkomis į lemiamą šturmą kilęs „Real“ laimėjo vieno taško persvara ir virš galvų kėlė čempionų taurę.

Auksą ispanams atnešė „Real“ veterano Sergio Llullo metimas likus žaisti 3,2 sek. Lemiamos graikų atakos metu kamuolys atsidūrė Kosto Slouko rankose, tačiau paskutinių sekundžių meistras iš vidutinio nuotolio atakavo pro šalį.

Didesnę susitikimo dalį priekyje buvo „Olympiakos“. Švieslentėje degant dviem minutėms, graikų fanai jau užsivedinėjo triumfui, bet labai greitai nutilo, o jų skanduotes pakeitė saujelės „Real“ sirgalių pergalės dainos.

Pirėjo klubo gretose rezultatyviausi buvo Aleksandras Vezenkovas (29 taškas) Isaiah Canaanas (21 taškas). Madrido ekipai Sergio Rodriguezas pelnė 15 taškų, tuo metu naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas Walteris Tavaresas, surinkęs 13 taškų ir atkovojęs 10 kamuolių.

Primename, kad įžanga į didįjį Eurolygos finalą sekmadienio vakarą tapo „Barcelona“ ir „AS Monaco“ kova dėl trečios vietos. Pirmoje mačo dalyje atitrūkusi Donato Motiejūno atstovaujama ekipa Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams į rungtynes sugrįžti neleido ir šventė pergalę rezultatu 78:66.

Reguliarųjį Eurolygos 2022-2023 metų sezoną pergalingai užbaigęs Kauno „Žalgiris“ atkrintamosiose susitiko kaip tik su „Barcelona“. Serijoje iki trijų pergalių žalgiriečiai neįveikė ketvirtfinalio barjero dukart nusileidę išvykoje ir kartą pralaimėję namuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA