„Autokaustos“ vadovas J. Kriaučiūnas atleistas nuo atsakomybės | Kas vyksta Kaune

„Autokaustos“ vadovas J. Kriaučiūnas atleistas nuo atsakomybės

BNS 2023/05/03 22:29
Visvaldas Matijošaitis ir Juozas Kriaučiūnas / R. Tenio nuotr.

Rekordinio dydžio kyšio davimu buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui įtartas statybų įmonės „Autokausta“ vadovas Juozas Kriaučiūnas šiemet buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, trečiadienį pranešė naujienų portalas „15min“.

Taip V. Šiliauskas liko vienintelis įtariamasis pernai pradėtame ikiteisminiame tyrime.

Tyrimas J. Kriaučiūno atžvilgiu nutrauktas šių metų pavasarį, tai naujienų portalui patvirtino pats verslininkas.

Kyšio paėmimu įtariamo V. Šiliausko advokatas Ruslanas Boiko portalui teigė, kad Generalinės prokuratūros sprendimas atleisti „Autokaustos“ direktorių nuo baudžiamosios atsakomybės yra apskųstas teismui.

Anksčiau trečiadienį „15min“ pranešė, kad V. Šiliauskas sutiko bendradarbiauti su teisėsauga ir jai atskleidė, jog Kauno meras Visvaldas Matijošaitis duodavo pavaldiniams nurodymus nederinti tam tikrų objektų vystymo, kad juos galėtų įsigyti jo šeima.

Anot „15min“, V. Šiliauskas teisėsaugai pernai yra paliudijęs, kad V. Matijošaitis, jo sūnus Šarūnas ir kai kurie kiti asmenys veikė kaip „nusikalstama organizuota grupė“, o jis buvęs šios grupės narys.

Jis teigė, kad kai kuriems sklypams ir pastatams „specialiai buvo sudarytos nepalankios sąlygos, kad jų vertė sumažėtų, nes juos ketino nusipirkti mero sūnus arba pastarojo verslo partneris“.

Buvusio administracijos vadovo teigimu, meras bent keliais atvejais jam asmeniškai liepė pavaldiniams nederinti dokumentų dėl pastatų vystymo, jei tai kenktų jo sūnaus verslo interesams.

Teisėsaugos akiratyje atsidūręs V. Šiliauskas pareigūnams teigė, kad savo interesus dėl žemės sklypų ir pastatų miesto taryboje dirbantys Matijošaičiai tenkino per Urbanistinės komisijos sprendimus.

„15min“ nurodė, kad šios informacijos pagrindu teisėsauga yra pradėjusi atskirą ikiteisminį tyrimą dėl sisteminės korupcijos Kauno savivaldybėje.

V. Šiliauskas įtariamas iš „Autokaustos“ vadovo paėmęs 140 tūkst. eurų kyšį. Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA