Karkasinis baseinas ar pripučiamas baseinas: kuris tinka tau? | Kas vyksta Kaune

Karkasinis baseinas ar pripučiamas baseinas: kuris tinka tau?

Pripučiamas ar karkasinis baseinas – tai pirmoji dilema, su kuria susiduriame renkantis baseiną. Nuspręsti padės šių dviejų baseinų tipų trūkumų ir privalumų žinojimas bei asmeninių poreikių įvertinimas. Taigi, kuo skiriasi karkasiniai baseinai nuo pripučiamų baseinų?

Pripučiami baseinai

Pripučiami lauko baseinai dažniausiai būna ovalūs arba apvalūs, tačiau galima rasti ir kvadrato ar stačiakampio formos. Pagrindiniai šių baseinų privalumai:

Kaina. Tai yra pigiausi lauko baseinai. Kaina gali vyrauti nuo keliolikos iki kelių šimtų eurų, tačiau jei vertinsime tokio pat dydžio pripučiamus ir karkasinius baseinus, pripučiami visada bus pigesni dėl medžiagų kainos – polimeras, iš kurio gaminami pripučiami baseinai, yra daug pigesnis už karkasiniuose baseinuose naudojamas medžiagas.

Patogumas. Pripučiamą baseiną labai lengva pernešti ar jį išleisti, kai jo nebereikia – nedidelis svoris bei paprastas naudojimas suteikia mobilumą.

Kompaktiškumas. Tuščią baseiną nesudėtinga išpūsti ir supakuoti taip, kad jis užimtų itin mažai vietos – tai labai aktualu tiems, kurie neturi kur sandėliuoti išrenkamo karkasinio baseino dalis arba nenori apsikrauti dideliais sezoniniais daiktais.

Apžvelgę pripučiamų baseinų privalumus, paminėkime ir jų silpnąsias savybes:

Patvarumas. Polimeras, nors ir pigesnis už kitas baseinams naudojamas medžiagas, nėra itin patvarus – pradūrimo rizika niekur nedingsta, nepaisant nuolat tobulėjančių technologijų ir tvirtėjančių baseinų. Žinoma, pradurtas vietas galima suklijuoti ir sutvarkyti, tačiau pripučiami baseinai dažniausiai tarnauja tik kelis sezonus.

Darbas. Pripučiami sodo baseinai reikalauja darbo – juos reikia išpūsti ir pripūsti kiekvieną sezoną (kartais net ne vieną kartą), taip pat tenka rūpintis vandens pripylimu ir išpylimu po sezono.

Karkasinis baseinas / Senukai.lt nuotr.

Surenkami karkasiniai baseinai

Surenkamas karkasinis baseinas yra tarsi tarpinis variantas tarp pripučiamų bei stacionarių karkasinių baseinų:

Surinkimas. Šio baseino surinkimui nereikia ypatingų įgūdžių – kiekvienas sugebės surinkti baseiną be didelių pastangų ar įgūdžių.

Patvarumas. Iš dažyto ar cinkuoto metalo pagamintas karkasinis baseinas yra patvaresnis už pripučiamą, tačiau tai nesuteikia galimybės lipti ant baseino kraštų – jis nėra toks tvirtas, nes detalės pagamintos taip, kad baseiną būtų nesudėtinga išrinkti.

Laikymas. Surenkamą karkasinį baseiną reikia sandėliuoti – įsivertinkite, ar turite tokią galimybę.

Stacionarūs karkasiniai baseinai

Stacionarus karkasinis baseinas dažniausiai gaminamas iš plieno lakštų, o tai suteikia daug privalumų:

Nereikalingas sandėliavimas. Karkasinis baseinas gali stovėti lauke tiek žiemą, tiek vasarą, o jo sienelės dažniausiai būna pritaikytos temperatūrų pokyčiams užšalus, tad nereikia rūpintis ne tik sandėliavimu, bet ir vandens išleidimu.

Dydis ir tvirtumas. Karkasinis baseinas gali būti net 7 metrų ilgio, o plieno lakštai suteikia galimybę mėgautis nardymu, šokinėjimu į baseiną nuo jo kraštų.

Priežiūra. Šiam baseinui prižiūrėti reikia daugiau dėmesio, kadangi vanduo dažniausiai periodiškai nekeičiamas.

Patarimai

Karkasinis baseinas / Senukai.lt nuotr.

Svarbiausias patarimas – rinkitės patikimo gamintojo baseiną. Pavyzdžiui, „Bestway“ baseinai gaminami iš kokybiškesnių medžiagų nei nežinomų gamintojų baseinai.

Taip pat atsižvelkite į baseino priedus – jeigu baseinas aukštas ir jame nėra kopėčių, vertėtų jas įsigyti. Reikia pasirūpinti ir baseino priežiūros priemonėmis – filtrais ir kitais valymo įrenginiais, kurie užtikrins vandens švarą ir baseino ilgaamžiškumą.

Renkantis baseiną įvertinkite, ar ilgai planuojate jį naudoti, kiek darbo norite įdėti – tai padės išsirinkti daiktą, kuris kels tik teigiamas emocijas. Tiek pripučiamas, tiek karkasinis baseinas tiks pasilepinti vasariškomis vandens pramogomis. Užsukite į Senukai.lt ir išsirinkite baseiną!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA