Po D. Čižausko atminimo koncerto žiūrovė neslėpė apmaudo: atėjome pabūti su Donatu, o pabuvome tuštybės mugėje | Kas vyksta Kaune

Po D. Čižausko atminimo koncerto žiūrovė neslėpė apmaudo: atėjome pabūti su Donatu, o pabuvome tuštybės mugėje

Lrytas.lt 2023/04/02 17:18
DELFI / O. Gurevičiaus nuotr.

Šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyko dainininko Donato Čižausko atminimui skirtas koncertas, kuriame jo kūrinius atliko gausus atlikėjų būrys, o surinktos lėšos skirtos atlikėjo šeimai.

Koncerte pasirodė Karolis Akulavičius, Donatas Balvočius, Inga Valinskienė, Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, Marijonas Mikutavičius, Vaidas Baumila, „Žemaitukai“, Renata ir Deivis Norvilai, Irūna ir Marius Jampolskis, Česlovas Gabalis, Dainotas Varnas, Liepa Norkevičienė, „Patruliai“, „Džentelmenai“, „Sare Roma“. Koncertą vedė Arūnas Valinskas ir Justinas Jankevičius.

Deja, bet kai kurie žiūrovai prisipažino likę nusivylę koncertu. „Bendraukime“ savo įspūdžiais pasidalinusi Asta pasakojo, kad scenoje ji tikėjosi išvysti visai ne tai.

„Nesu ta, kuri komentuoja, niekada nerašau gyvenime tokių atsiliepimų. Bet pamačiau, kad pradėjo plaukti iš koncerto nuotraukos, ir man toks pyktis sukilo. Pateiksit gražiausias nuotraukas, atrinksit geriausius kadrus, bet iš tiesų nepasakysit, kaip buvo. Nesu Donato giminė, aš net ne iš Plungės, o iš Vilniaus. Bet mano draugas iš Plungės.

Ir kai nutiko ta nelaimė, mus visus labai palietė. Kai nuvažiuojam į Plungę, parduotuvėse skamba D. Čižausko dainos. Žmonės dėl jo netekties labai išgyvena. Todėl kai išgirdau apie koncertą, iškart nusipirkome bilietus pirmose eilėse. Maniau, prisiminsime Donatą. Bet mūsų kompanija liko tokia nusivylusi.

Žinoma, tai tik mano subjektyvi nuomonė. Koncerte taip trūko jausmo… Po vakar dienos koncerto susidarė toks įspūdis, kad jo tikslas buvo ne prisiminti Donatą Čižauską, o pareklamuoti naują grupę. Nebuvo paties Donato tame koncerte, prisiminimų apie jį. Vedėjai buvo tokie šalti, lyg susirinkę į paprastą koncertą.

Atrodė, kad visi pristatymai buvo tik apie tai, kiek peržiūrų „YouTube“ kanale surinko kokia daina ir tik reklamuojama susikūrusi nauja grupė. Kai nuskambėjo pati pirma daina, atliekama Donato ir Karolio, ekranuose buvo rodomos D. Čižausko nuotraukos.

Manėme, kad koncertas ir bus apie tai. Bet tai buvo vienintelė tokia daina. Viso likusio renginio metu nebuvo paminėtas Donato vardas. Viskas buvo sukoncentruota tik į tai, kiek peržiūrų kokia daina surinko. Kai kurie dainininkai, kaip V. Baumila, Liepa, Irūna, Č. Gabalis, patys užvedė kalbą primindami, kad visi susirinkome į Donato atminimo koncertą.

Kitaip žiūrovai gal būtų net pamiršę, į kokį koncertą jie atėjo. Jei aš daryčiau tokį renginį, per kiekvieną pasirodymą ekranuose būtų rodomas būtent Donatas. Renginio vedėjai ar atlikėjai dalintųsi prisiminimais apie jį, pasakojimais apie jo sukurtas dainas. Taip, ne į laidotuves susirinkome. Bet tai turėjo būti rimtas koncertas.

Kai kurie atlikėjai tikrai taip nuoširdžiai padainavo dainas. Baumila net pats susigraudino. Bet kurie atlikėjai… Buvau kosmose, norėjosi šaltu vandeniu ateiti ir užpilti.

M. Mikutavičius dainavo pačią pagrindinę Donato dainą „Tebūnie“. Atrodo, kad net gerai neišmokęs dainos žodžių.

Išėjom šiek tiek šoko būsenos, švelniai tariant. Donato koncertas buvo manipuliacija žmonėmis, pinigų pasidarymas. Mes atėjome pabūti su Donatu, o pabuvome tuštybės mugėje. Mes visi jaučiamės įskaudinti“, – apgailestavo Asta.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA