Kaunas ruošiasi tvarkyti sovietinių daugiabučių kvartalus | Kas vyksta Kaune

Kaunas ruošiasi tvarkyti sovietinių daugiabučių kvartalus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaunas rengiasi kvartalais renovuoti sovietmečiu statytų daugiabučių rajonus. Ligšiolinė programa „Svajonių kiemas“ bus transformuojama, jau parengta ir urbanistinė studija su konkrečiais siūlymais.

Kauno savivaldybės įmonė „Kauno planas” pagal urbanistinę studiją kovą pradėjo rengti kvartalų išplanavimo schemas. Jos vėliau bus derinamos su gyventojais.

Planuojama daugiau kaip šimtas susitikimų su daugiabučių bendrijų atstovais, pirmininkais, administratoriais, dar apie 50 susirinkimų su pačiais daugiabučių gyventojais.

Visu procesu rūpinsis ir gyventojus aktualiais klausimais konsultuos neseniai veiklą pradėjusi Kauno būsto modernizavimo agentūra, pranešė Kauno miesto savivaldybė.

Sovietinių daugiabučių renovacijos vizija / Kaunas.lt nuotr.

Nekilnojamo turto registro duomenimis Lietuvoje registruota 41 tūkst. daugiabučių gyvenamųjų pastatų. Iš jų 90 proc. – pastatyti iki 1993 m., kuomet šiltinimo medžiagos nebuvo naudojamos geresnei šių pastatų terminei izoliacijai.

Pasak vieno iš studijos autorių architekto Martyno Marozo, tokiuose namuose gyvena daugiau kaip pusė šalies gyventojų. Kauniečiai iki šiol į būsto atnaujinimą bei modernizavimą žiūrėdavo gana vangiai: mieste iki šiol renovuota apie 6 proc. daugiaaukščių – perpus mažiau nei šalies vidurkis.

Balandžio pradžioje savivaldybė kartu su Kauno būsto modernizavimo agentūra planuoja surengti viešą pristatymą gyventojams apie planuojamą sovietmečiu statytų daugiabučių bei jų teritorijų kompleksinį sutvarkymą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA