Nemokamas pienas rytoj atkeliauja į Šilainius | Kas vyksta Kaune

Nemokamas pienas rytoj atkeliauja į Šilainius

R. Tenio nuotr.

„Pieno protestas 2023“ tęsiasi ir ūkininkas Aivaras Jonutis kauniečiams vėl siūlo atvykti nemokamo pieno. Kad pieno gautų didesnė kauniečių dalis, ūkininkas iš įprastos vietos Dainavos mikrorajone persikels į Šilainius.

„Rytoj ūkininkas tęsia nemokamo pieno dalybas, tik šį kartą atvyksta į Šilainius“, – pranešė ūkininkui padedantis Ignas.

Anot jo, veiksmas keliasi į Šilainių mikrorajoną ir nemokamas pienas bus dalinamas prie J. Basanavičiaus gimnazijos (Šarkuvos g. 28). Dalybos prasidės apie 12 valandą ir bus dalinamas iki kol neliks daugiau nei tonos pieno. Norinčių gauti šviežio pieno prašoma atsinešti nuosavą tarą, į kurią būtų galima įpilti pieno. Jog pieno užtektų visiems norintiems, vienas asmuo gali gauti 3 litrus pieno.

Pastarąsias dvi dienas ūkininkas A. Jonutis pieną dalijo prie Kovo 11-osios gimnazijos ir sulaukė didelio kauniečių susidomėjimo. Tiesa, reikia nepamiršti, jog akcija ši vyksta ūkininkui protestuojant prieš neadekvačias pieno supirkimo kainas, kai pienininkyste užsiimantiems gyventojams šis verslas tampa nepelningas, nes supirkinėtojai nenori mokėti daugiau. Atvykę kauniečiai ūkininką proteste palaikydavo už nemokamą pieną visgi duodami vieną kitą eurą.

„Jei manai, kad tavęs netenkina Lietuvoje mažiausia iš ūkininkų perkamo žaliavinio pieno ir jo produktų kainos vartotojams, prekybininkų ir perdirbėjų nevaldomas noras grobti, ir jei pasisakai už sąžiningą pridėtinės vertės pasiskirstymą maisto grandinėje, teisingas maisto kainas vartotojams, ūkių išlikimą – prisidėk prie šios žinios skleidimo”, – tokia iškaba puošė antradienį pieną atvežusio ūkininko automobilį.

Ministerija tikina, kad pieno supirkimo kainos krito dėl ženkliai kritusių grietinėlės, sviesto ir kietojo sūrio kainų užsienio rinkose. Lietuva eksportuoja iki 70 proc. pieno produkcijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA