Pažangus plaukų slinkimo gydymas – sprendimas, kai įprastinės priemonės nesuteikia rezultatų | Kas vyksta Kaune

Pažangus plaukų slinkimo gydymas – sprendimas, kai įprastinės priemonės nesuteikia rezultatų

„Dr. Cyj Hair Filler“ metodas „Era Esthetic“ klinikoje / Organizatorių nuotr.

Slenka plaukai? Normalu, jog kasdien netenkame dešimčių, o tam tikrais atvejais – ir šimtų plaukų. Visgi plaukų slinkimas gali būti ne tik normaliu fiziologiniu, bet ir patologiniu procesu, tiek vyrams, tiek moterims tampančiu net ir kompleksų šaltiniu. Padidėjusį plaukų slinkimą gali lemti daugybė skirtingų priežasčių: stresas, prasta, nepakankamą vitaminų bei elektrolitų balansą turinti mityba, nuovargis, hormonų disbalansas, gretutinės ligos ar genetinis polinkis. Nepaisant gausios pasiūlos skirtingų priemonių, plaukų slinkimas iki šiol išlieka dideliu iššūkiu gydytojams ir kantrybės reikalaujančiu procesu pacientams.

Estetinės ir lazerinės medicinos klinikos „Era Esthetic“ gydytoja Ieva Štarienė atskleidžia, jog šiandien yra pažangių metodų, galinčių padėti efektyviai ir saugiai stabdyti plaukų slinkimą. Tai – pirmasis pasaulyje plaukų užpildas „Dr. Cyj“, tiesiogiai – efektyviai ir saugiai – veikiantis patį plauko folikulą.

– Estetinės medicinos srityje dirbate jau ne vienerius metus, o su plaukų slinkimo problemomis susiduriate kasdien. Kaip keičiasi metodai, taikomi šiai problemai spręsti? Kokie plaukų slinkimo gydymo būdai šiandien efektyviausi?

– Plaukų slinkimo ar retėjimo problema labai aktuali ir bene labiausiai tyrinėjama mokslo sritis pasaulyje, reikalaujanti didelių finansinių ir laiko resursų. Plaukų slinkimo problemos žmones kankina jau ne vieną šimtmetį. Per šį laikotarpį sprendimų buvo ieškota tiek gamtoje, tiek mokslinėse laboratorijose, bet dauguma jų – nepasiteisindavo. Ir šiandien galima sutikti daugybę įvairių metodų – nuo šampūnų ar kaukių iki medicininių procedūrų, plaukų transplantacijos.

Ilgametė mūsų klinikos praktika bei nuolatinis žinių tobulinimas atskleidžia du aspektus. Visų pirma, svarbu įsivardinti tikrąsias plaukų slinkimo priežastis. Gal tai – sudėtingesnio gyvenimo etapo ar ligos pasekmė? Tokiu atveju plauko folikulas, patirdamas išorinį ar vidinį stresą vietoje augimo fazės pereina į iškritimo etapą ir turi teorines galimybes atsistatyti pats. O visgi gal tai genetiškai nulemta būklė, kuomet gydytojo įsikišimas yra būtinas?

Pirmuoju atveju kertiniais plaukų slinkimo stabdymo veiksmais gali tapti subalansuotos mitybos, tinkamų papildų bei teisingo poilsio režimo įvedimas. Genetiškai nulemtas plaukų slinkimas reikalauja daugiau laiko, kantrybės ir kompleksinio gydymo sprendimų, taikant moksliniais įrodymais pagrįstas gydymo priemones.

Rekomenduojama kruopščiai ir kritiškai įvertinti visus rinkoje siūlomus pagalbos nuo plaukų slinkimo metodus – jų efektyvumą ir šalutinį poveikį. Mūsų darbo praktika rodo, jog vienas iš veiksmingiausių, saugiausių ir greičiausių metodų stabdyti plaukų slinkimą šiandien yra plaukų užpildai. Konkrečiai – pirmasis pasaulyje plaukų užpildas „Dr. Cyj Hair Filler“.

„Era Esthetic“ gydytoja Ieva Štarienė / Organizatorių nuotr.

– Plaukų slinkimas. Paminėjote rinkoje siūlomus įvairius šampūnus, kaukes, kapsules. Ar jie veiksmingi?

– Visi šampūnai, kondicionieriai, kaukės, nenuplaunami aliejukai, purškikliai ar kapsulės veikia tik mūsų galvos paviršių. Dėl šios priežasties jie – neveiksmingi arba veiksmingi labai maža dalimi. Siekiant spręsti problemą iš esmės, svarbu pasiekti plauko folikulą, nes būtent jo pokyčiai ir lemia plaukų slinkimą.

Apskritai kosmetinės priemonės ir papildai, siūlomi gausioje rinkoje, nėra griežtai reglamentuoti ir dauguma jų nėra moksliškai pagrįsti, todėl teigti apie jų naudą, nesant studijų ir įrodymų, būtų neprofesionalu.

– Kuo ypatingas jūsų minėtasis užpildas? Kuo jo veikimas skiriasi nuo kitų plaukų slinkimo stabdymui skirtų procedūrų?

– „Dr. Cyj Hair Filler“ – tai pirmasis pasaulyje plaukų užpildas, kurį sudaro hialurono rūgšties ir aktyviųjų biomimetinių peptidų kompleksas. Injekuojamas į galvos odą, jis atgaivina plauko folikulą, apsaugo jį nuo oksidacinio streso, skatiną jo didėjimą, aktyvina plauko augimo (anageno) fazę, taip stabdydamas slinkimą.

Taip pat ši priemonė veikia kaip odos ląstelių ir skalpo revitalizacija, skatinanti kraujo cirkuliaciją galvos paviršiuje. Hialiurono rūgštis drėkina naujai augantį plauko stiebą, todėl vizualiai matome labiau žvilgančius, sveikus plaukus.

Užpildas puikiai tinka ir silpnus, lūžinėjančius plaukus turinčioms moterims ar vyrams. Veikliųjų medžiagų kompleksas padeda atkurti plaukų spindesį, glotnumą bei sveikatą. Užpildas naudingas net ir norint pagerinti antakių tankumą.

– Kaip atliekama tokio tipo procedūra plaukų slinkimui sustabdyti? Kiek laiko ji užtrunka?

– Procedūros metu „Dr. Cyj Hair Filler“ plaukų užpildas mikroinjekcijomis suleidžiamas į galvos odą. Palaipsniui aktyvūs ingredientai su prailginto atpalaidavimo technologija pradeda stimuliuoti plaukų folikulus bei ląsteles.

Plaukų slinkimo procedūra neturi po procedūrinio laikotarpio, po jos klientas gali grįžti į kasdieninę veiklą – darbą, studijas ar kt.

Įprastai procedūra trunka iki 30 minučių.

„Dr. Cyj Hair Filler“ metodas „Era Esthetic“ klinikoje / Organizatorių nuotr.

– Kiek tokio tipo procedūrų nuo plaukų slinkimo rekomenduojama atlikti siekiant efektyvaus ir ilgalaikio rezultato?

– Kiekvieną kartą kliento situaciją vertiname individualiai – pirminės konsultacijos metu. Dažniausiai rekomenduojamas ir atliekamas keturių procedūrų kursas: po vieną procedūrą ją kartojant kas 2-4 savaites.

Pirmieji rezultatai įprastai išryškėja po maždaug 15 dienų nuo paskutiniosios – ketvirtos – procedūros.

– Kalbant apie plaukų užpildus, tenka matyti gana daug atsiliepimų apie stulbinančius rezultatus, bet neretai galima girdėti ir priešingų patirčių. Kodėl procedūra lieka patenkinti ne visi?

– Tai – labai opi problema. Deja, bet rinkoje jau gausu procedūrų, atliekamų su neoriginaliais produktais – plagiatais. Įprastai tokio tipo procedūros yra pigesnės, nes ir užpildų gamyba reikalauja mažesnių kaštų. Plagiatuose nėra net peptidų ir yra ne viena sintetinė medžiaga. Originalių preparatų gamintojas „Caregen“ atliko tyrimą, ir patvirtino, kad tai – plagiatiniai produktai.

Žinoma, turbūt net nereikia minėti, jog procedūros, atliekamos su tokiais preparatais yra ne tik neveiksmingos, bet gali būti ir nesaugios.

– Kaip paprastam klientui atskirti, ar jam siūloma procedūra su originaliais užpildais, ar su jų plagiatais?

– Tenka pripažinti, kad užduotis – ne itin lengva. Plagiatai pagaminti tikrai gana kruopščiai, o ir jų pateikimas primena originalus. Jų pakuotė net gali atrodyti identiškai, kaip ir originali – turėti panašius lipdukus ir kitą žymėjimą.

Dėl šios priežasties rinktis, kur atlikti procedūrą reikėtų ypatingai atsakingai. Geriausias būdas norint gauti kokybišką paslaugą – ją atlikti tik partnerystę su oficialia „Caregen“ kompanija, gaminančia „Dr. Cyj Hair Filler“ papildus, turinčiose klinikose. Vienintelis oficialus šio gamintojo distributorius Lietuvoje – „Era Esthetic“ klinikos.

Pavyzdys kaip atrodo originalus, oficialaus distributoriaus lipdukais pažymėtas produktas.

„Dr. Cyj Hair Filler“ metodas „Era Esthetic“ klinikoje / Organizatorių nuotr.

Plaukų slinkimą stabdančias bei atstatyti juos padedančias procedūras su „Dr. Cyj Hair Filler“ užpildais galima atlikti „Era Esthetic“ klinikoje Kaune. Klinika įsikūrusi adresu I.Kanto g. 18, trečiajame verslo centro „Bokštas“ aukšte. Sužinoti daugiau apie procedūros teikiamą naudą galima adresu: https://lazerineklinika.lt/proceduros/plauku-slinkimas-dr-cyj-hair-filler-pasaulyje-pirmasis-uzpildas/.

Užsiregistruoti konsultacijai galima susisiekus šiais kontaktais: https://lazerineklinika.lt/kontaktai/.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA