JAV žurnalas „Opera News“ į geriausiųjų dešimtuką įtraukė Kauno miesto simfoninio orkestro plokštelę | Kas vyksta Kaune

JAV žurnalas „Opera News“ į geriausiųjų dešimtuką įtraukė Kauno miesto simfoninio orkestro plokštelę

Kauno miesto simfoninis orkestras / Organizatorių nuotr.

Kauniečiai klasikinės muzikos gerbėjai gruodžio 31-ąją, per paskutinį 2022-ųjų koncertą, pirmieji turėjo galimybę pasveikinti prieš 18 metų savivaldybės tarybos sprendimu įkurtą Kauno miesto simfoninį orkestrą (vyr. dirigentas Constantine Orbelian, JAV, vadovas Algimantas Treikauskas), vėl sulaukusį puikaus įvertinimo ir pripažinimo už Atlanto.

Vienas didžiausių ir įtakingiausių klasikinės muzikos žurnalų „Opera News“, leidžiamas Jungtinėse Amerikos Valstijose, tarp 10-ties geriausių metų įrašų paskelbė ukrainiečių soprano Oksanos Dykos kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru bei dirigentu C. Orbelianu įrašytą plokštelę „Oksana Dyka: In Questa Reggia“.

Oksana Dyka / Organizatorių nuotr.

Plokštelės įrašai vyko Lietuvoje, Kauno valstybinėje filharmonijoje, bendradarbiaujant su Viliaus ir Aleksandros Kerų įrašų kompanija „Baltic Mobile Recordings“. Plokštelę išleido leidybinė kompanija „Delos“ (JAV).

„Mane žinia apie geriausiųjų dešimtuką ir mūsų orkestrą jame pasiekė dar ketvirtadienį. Skubėjome kuo greičiau savo džiaugsmu pasidalinti su ištikimiausiais orkestro gerbėjais. Be jokios abejonės, tai – dar vienas Kauno miesto simfoninio orkestro profesionalumo ir sunkaus darbo įvertinimas, kuris vainikuoja išties įspūdingus kolektyvui 2022 metus. Jie mums reikšmingi ne tik apdovanojimais, bet ir koncertais, iš kurių bene labiausiai įsiminė – išskirtinis pasirodymas su operos superdiva Renée Fleming Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Taip pat, pernai, kaip ir ankstesniais metais, turėjome įrašų su garsiausiais šių dienų operos solistais. Reikšminga ir tai, kad Kaune įvyko pasaulinė vienos žinomiausių kompozitorių Leros Auerbach simfonijos premjera, į kurią klausytojus pakvietė Kauno miesto simfoninis. O Meno kūrėjų apdovanojimuose orkestrui buvo įteiktas Lietuvos muzikų sąjungos „Auksinio disko“ prizas – už aktyvią koncertinę veiklą, profesionalumą ir aukštą meninį lygį 2022 metais“, – džiaugėsi orkestro vadovas A. Treikauskas.

„Opera News“ laikraštis / Organizatorių nuotr.

Plokštelę su garsiausiose Milano, Paryžiaus, Londono bei kitų pasaulio miestų scenose dainuojančia ukrainiete operos soliste Oksana Dyka Kauno miesto simfoninis orkestras ne pernai, bet prieš porą metų. Su JAV „Delos“ kompanija iš viso jis įrašė jau 18 plokštelių, kelios iš jų – dvigubos ar trigubos. Ypač puikių įvertinimų tarptautinėje erdvėje susilaukė operų „Simon Bocanegra“ (Giuseppe Verdi’ „Simon Boccanegra“), „Puritonai“ (Vincenzo Bellini „Puritani“) bei kitų klasikinės muzikos kūrinių įrašai.

Žurnalo „Opera News“ paskelbtame 2022-ųjų dešimtuke yra ir daugiau Lietuvos muzikų vardų, – į jį pateko solistės Asmik Grigorian bei pianisto Luko Geniušo drauge įrašyto rečitalio – koncerto plokštelė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA