Išskirtinė galimybė pasirūpinti savo sveikata: Kauno miesto poliklinikos Laboratorija gruodžio 10 ir 17 dienomis dirbs ir šeštadieniais | Kas vyksta Kaune

Išskirtinė galimybė pasirūpinti savo sveikata: Kauno miesto poliklinikos Laboratorija gruodžio 10 ir 17 dienomis dirbs ir šeštadieniais

Kauno miesto poliklinikos Laboratorijos vedėja Živilė Jacikė / R. Tenio nuotr.

Geriausia dovana – sveikata, o metų pabaiga – itin tinkamas laikas pasirūpinti ja. Rūpesčio pradžia – kokybiški kraujo tyrimai, kuriuos galite atlikti Kauno miesto poliklinikos laboratorijoje. Šių metų naujovė: gruodžio 10 ir 17 dienomis Dainavos padalinyje bus sudaryta galimybė atlikti tyrimus ir šeštadieniais.

Pasak Kauno miesto poliklinikos Laboratorijos vedėjos Živilės Jacikės, mintis dirbti ir šeštadieniais kilo iš noro ir rūpesčio pasirūpinti įprastai prieš šventes ženkliai išaugančiu pacientų srautu.

„Taip jau yra, kad metų pabaigoje dalis žmonių sukaupia norą atlikti atidėliotus darbus, vienas tokių – pasirūpinti savo sveikata. Todėl visada prieš didžiąsias metų šventes sulaukiame išskirtinai didelio pacientų srauto, deja, tada tenka kiek ilgiau palaukti savo eilės į procedūrinį kabinetą. Taip pat į polikliniką užsuka ir iš užsienio per šventes grįžę tautiečiai, kuriems taip pat norisi suteikti kokybiškas laboratorinių tyrimų paslaugas“, – sako Ž. Jacikė.

Būtina registracija

Kad optimaliai greitai būtų aptarnauti visi pacientai ir nereikėtų gaišti laiko eilėse, Dainavos padalinio Laboratorija papildomai dirbs du gruodžio šeštadienius. Gruodžio 10 ir 17 dienomis nuo 8 iki 12 val. gydytojo paskirtus nemokamus tyrimus Dainavos padalinyje galės atlikti iš anksto prisiregistravę pacientai iš visų KMP padalinių. Taip pat Dainavos padalinio Laboratorijos procedūriniai kabinetai bus prieinama neprisirašiusiems prie poliklinikos pacientams, kurie kreipsis dėl mokamų laboratorinių tyrimų.

„Turime išties nemažą spektrą tyrimų rinkinių, iš kurių galima rinktis, o kainos, lyginant su visomis rinkoje esančiomis laboratorijomis, mūsų įstaigoje yra vienos patraukliausių“, – tvirtina Ž. Jacikė.

Specialistė kviečia jau dabar registruotis darbo dienomis nuo 7.30 iki 20.00 val. laboratoriniams tyrimams tel. (8 37) 403 900, nes išankstinė registracija šeštadieniams yra būtina.

Kauno miesto poliklinikos Laboratorija / R. Tenio nuotr.

Plataus spektro tyrimai

KMP Laboratorijoje atliekami itin plataus spektro kraujo tyrimai – nuo pačių paprasčiausių ir populiariausių, tokių kaip – bendras hematologinis kraujo tyrimas, lipidograma ar kalio kiekio nustatymas, iki retų tyrimų, kuriuos atlieka išimtinai tik KMP Laboratorija, pavyzdžiui, streso indikatorių nustatymo tyrimas. „Dauguma mūsų tyrimų yra atliekami nedelsiant, todėl pacientai gali tikėtis gauti atsakymą dar tą pačią dieną“, – sako KMP Laboratorijos vedėja.

Pasak jos, KMP Laboratorija nuolat tobulina teikiamų paslaugų kokybę, neseniai čia įdiegta moderni Laboratorijos rodiklių stebėjimo statistikos programa ir švieslentės, kurios padeda laboratorijos specialistams operatyviai sekti vykstančius procesus Laboratorijoje. Taip pat KMP Laboratorijoje įdiegtos automatinės kokybės tikslų, verifikacijos sistemos, atnaujinti procedūriniai kabinetai, į kuriuos užsukęs nustemba ne vienas lankytojas.

„Esu šios poliklinikos ilgametė pacientė, senokai nesilankiau, tačiau užsukusi likau maloniai nustebinta, kad aplinka ir teikiamos paslaugos nenusileidžia daugeliui privačių Kauno medicinos įstaigų“, – sakė KMP Kalniečių padalinyje sutikta 42 m. amžiaus pacientė Jūratė.

„Galime užtikrintai atsakyti, kad mūsų kokybė niekuo neatsilieka nei nuo Kauno klinikų, nei nuo bet kokios kitos pasaulio laboratorijos – ar tai būtų JAV ar kitas pasaulio kraštas, pavyzdžiui, Sidnėjus“, – šypsosi ir Ž. Jacikė.

Kauno miesto poliklinikos Laboratorija / R. Tenio nuotr.

Laboratorijos veikla – centralizuota

Pasak Ž. Jacikės, visuose KMP padaliniuose atliekamų tyrimų kokybė yra stebima centralizuotai, tačiau didžioji dalis tyrimų (apie 80 proc.) atliekami centrinėje laboratorijoje, kuri įsikūrusi Dainavos padalinyje. Mažesniuose KMP padaliniuose atliekami patys dažniausi ir aktualiausi tyrimai, kurie reikalauja kliniškai greito atsakymo. Visi kiti mėginiai kas valandą surenkami ir standartizuotomis sąlygomis, nuolatos stebint mėginių pervežimo sąlygas, gabenami į centrinę laboratoriją.

KMP Laboratorijos vedėja pritaria minčiai, kad metų pabaiga yra tinkama proga pasirūpinti didžiausiu savo turtu – sveikata. Ir pradėti ji rekomenduoja nuo tyrimų, kurie gali padėti laiku pastebėti tiek nedidelius negalavimus, tiek rimtesnių ligų pradžią.

„Rekomenduoju pasirinkti mūsų naujus vėžio diagnostikos rinkinius, tyrimų programą sportuojantiems ir aktyviai gyvenantiems. Kiekvienas pasirinkimas yra individualus ir tik pacientas gali nuspręsti, ko jam iš tiesų reikia, o laboratorijos specialistai mielai nemokamai pakonsultuos ir patars“, – sako Ž. Jacikė.

KMP taip pat sudaro galimybę ir neprisirašiusiems prie Kauno miesto poliklinikos pacientams įsigyti laboratorinių tyrimų kompleksus, kuriuos atlikus, Laboratorinės medicinos gydytojai jiems patogiu metu nemokamai pakomentuos tyrimų rezultatus ir, esant poreikiui, nukreips tolimesniems tyrimams ar konsultacijoms pas gydytojus specialistus.

Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA