Kaune užregistruotas ilgiausios kasos Lietuvoje rekordas | Kas vyksta Kaune

Kaune užregistruotas ilgiausios kasos Lietuvoje rekordas siekė net 142 metrus

Ilgiausios kasos Lietuvoje rekordas / A. Andrulevičiaus nuotr.

Sekmadienį, besibaigiant parodai „Moters pasaulis“, „Žalgirio“ arenoje buvo galima stebėti neeilinį įvykį – 97 ilgaplaukės ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Didžiosios Britanijos bei Naujosios Zelandijos susipynė plaukus į dvi kasas ir sujungus vieną prie kitos sudarė vieną ištisinę ilgą kasų kasą, kuri siekė 142,10 metrus.

Išskirtinio pasiekimo sumanytojos – daugybės Lietuvos bei užsienio plaukų stilistų čempionatų prizinių vietų laimėtojos Jolita Zujienė ir Kristina Gorodeckienė. Plaukų stilistės iš ilgaplaukių mergaičių, merginų ir moterų kasų supynė vingiuojančią lyg gyvatėlė ilgiausią kasą. Kaip pažymima idėjos sumanytojų pranešime žiniasklaidai, toks darbas iš Jolitos ir Kristinos pareikalavo kruopštumo ir susikaupimo, o iš visų dalyvių kantrybės.

Paklaustos, kaip kilo tokio rekordo idėja, stilistė Jolita atsakė norėjusios pradžiuginti ilgaplaukes suburiant jas bendram tikslui ir parodyti, kad susitelkus kartu galime labai daug nuveikti net ir per trumpą laiką.

„Idėja supinti ilgiausią kasą kilo likus savaitei iki renginio, kuomet sužinojau, kiek daug ilgaplaukių užsirašė ilgiausių plaukų konkursui „Pasaulio Ilgaplaukės 2022“. Išgirdusi, kad jų yra virš 100, supratau – galime pagerinti ankstesnį rekordą. Jau esu pasiekusi vieną rekordą – 2017 m. padariau „Gyvenimo rato paveikslą iš plaukų ir gyvų modelių“. Tad patirties šioje srityje jau turiu ir nusprendžiau ją panaudoti“, – mintimis dalinosi Jolita.

Kristina papildė kolegę teigdama, kad: „Jolitai pasiūlius įgyvendinti šį iššūkį – nedvejodama pasakiau taip, nes įvairias kūrybines idėjas įgyvendiname jau ne vienerius metus. Kartu esame išleidusios bendrą autorinę Ilgų plaukų vakarinių šukuosenų knygą – albumą. Tad šis rekordas, lyg tęstinumas, mūsų bendrų darbų ir sumanymų su ilgais plaukais.“

Naujo rekordo savininkės teigė, kad daugiausiai nerimo kėlė neapibrėžtumas ar tikrai susirinks pakankamai dalyvių ir ar pavyks įgyvendinti sumanymą. Bet šiandien sako esančios labai dėkingos ir laimingos, kad tiek daug mergaičių, moterų ir merginų patikėjo jomis. „Šis rekordas, galima sakyti, tapo tarptautiniu, nes savo kasas į bendrą kasą supynė ir merginos iš Didžiosios Britanijos ir net Naujosios Zelandijos“, – sakė Jolita.

Pasak Kristinos, supinti beveik šimtą įvairaus amžiaus ilgakasių – buvo smagus iššūkis.

„Jauniausia rekordo dalyvė buvo vos dvejų metų mergaitė, o vyriausia – penkiasdešimt trejų metų dama. Rekordo metu buvo ir kitų simbolinių, smagių įvykių. Ilgiausią kasa pradėjome pinti nuo „Pasaulio Ilgaplaukės Long-Haired World 22“ nugalėtojos, kurios plaukų ilgis siekia net 1,72 metrus. Turėjome ir atvejų, kuomet visą dieną mergaitės atsisakinėjo pintis, bet paskutinėmis minutėmis, pamačius tokį didelį būrį dalyvių ir stebint matavimą, jos pajuto azartą ir greitai įsipynė į bendrą kasą. Tai buvo graži ir smagi šventė ne tik mums, dalyvėms, bet ir visiems buvusiems tuo metu „Žalgirio“ arenos amfiteatre“, – sakė ji.

Ilgiausios kasos – 142,10 metrų rekordas oficialiai užregistruotas „Agentūros Factum“ ir bus įrašytas į Lietuvos išskirtinių pasiekimų knygą, anksčiau vadintą Lietuvos rekordų knyga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA