Garliavoje išdygs prekybos miestelis | Kas vyksta Kaune

Garliavoje išdygs prekybos miestelis

/ KRS nuotr.

Prekybos centrų vystytojai baigė rengti naujos koncepcijos projektą Garliavoje, kuris atlieps ir bendruomenės, ir prekybininkų lūkesčius. Vytauto gatvėje, 2 hektarų teritorijoje turėtų iškilti 3 pastatų kompleksas: viename įsikurs maisto prekybos centras, kitame – ne maisto prekių parduotuvės, o trečiojo erdvės bus skirtos žmonių poilsiui ir aktyviam laisvalaikiui.

Sklypas, esantis netoli Garliavos tvenkinio, šiuo metu yra apleistas. Vystytojai kartu su architektais nusprendė šią vietą prikelti naujam gyvenimui, pastatant ne tik prekybos ir paslaugų centrą, bet ir sukuriant erdves bendruomenei, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Vystytojai patikino, jog čia išliks garliaviečių taip mylimas sporto klubas, atsiras įvairių pramogų visai šeimai, jaukių kavinių, bus sukurta parodoms skirta erdvė. Architektai atskleidė, kad čia įsikurs ir senjorų kavinė.

Prekybos miestelis bus pastatytas netoli tvenkinio ir prie daugiabučių namų, todėl gyventojų patogumui prie jų namų architektai suprojektavo pėsčiųjų takus su apšvietimu, vaikų žaidimų aikštelę. Be to, sklypas nebus uždaras, gyventojams pėsčiomis bus patogu pasiekti pagrindinę gatvę, autobusų stoteles.

Atidarius prekybos centrą, išaugs transporto srautai, todėl planuojama šioje vietoje įrengti šviesoforinę sankryžą.

„Esate socialiai atsakingi vystytojai, kurie kurdami projektą, pagalvoja ne tik apie verslą, bet ir apie žmonių poreikius. Vien Garliavoje ir apylinkėse gyvena apie 25 tūkst. gyventojų. Tikiu, kad žmonės apsidžiaugs šiuo projektu, nes šioje vietoje jie galės ne tik apsipirkti, bet ir gerai praleisti laiką“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Vystytojai užsiminė, kad viliasi, jog prekybos centro statybos prasidės kitų metų vasarą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA