„Era Esthetic“ gydytoja atskleidžia alternatyvą plastinei chirurgijai – bene penkeriais metais atjaunėjusi oda ir jokio šalutinio efekto | Kas vyksta Kaune

„Era Esthetic“ gydytoja atskleidžia alternatyvą plastinei chirurgijai – bene penkeriais metais atjaunėjusi oda ir jokio šalutinio efekto

„Era Esthetic“ gydytoja-kosmetologė Evelina Sinkevičienė / Organizatorių nuotr.

Peržengus keturiasdešimties metų ribą daugelis vyrų bei moterų pradeda pastebėti pirmuosius stangrumą prarandančios odos požymius. Bėgant metams pakritusi antakių ar apatinė veido zona, paakiuose ar pagurklio vietoje susikaupusios riebalinės sankaupos, stangrumą praradusi dekoltė zona gali tapti ir kasdieninio diskomforto ar net kompleksų priežastimi.

Estetinės ir lazerinės medicinos klinikos „Era Esthetic“ gydytoja-kosmetologė Evelina Sinkevičienė atskleidžia, jog moderni estetinė medicina šiandien suteikia galimybes net ir be plastinės chirurgijos odą vizualiai atjauninti net penkeriais ar septyneriais metais.

Revoliucinis proveržis estetinėje medicinoje

Kosmetologijos, dermatologijos bei estetinės medicinos klinikos siūlo šimtus skirtingų jauninamąjį bei patempimo efektą kuriančių procedūrų. Tiesa, būdavo įprasta manyti, jog dauguma jų veikia viršutinį odos sluoksnį, o norint pasiekti reikšmingų pokyčių vertėtų svarstyti tik apie plastinės chirurgijos metodus.

Šiandien tiek moterims, tiek vyrams siūloma revoliucinė alternatyva – giliausius veido sluoksnius paveikiančios, saugios ir itin efektyvios aukštai fokusuoto ultragarso procedūros.

„Bėgant metams odos regeneracija lėtėja, gaminama vis mažiau kolageno ir elastino, mažėja odos stangrumas ir elastingumas. Raumenų sluoksniui išsitempus ir susilpnėjus palaikomosioms savybėms, pakrenta audiniai, atsiranda raukšlių, veido ir kūno formos deformuojasi. Plastikos chirurgai, atlikdami atjauninimo operacijas dirba su paciento veido karkasu viršutinio raumenų sluoksnio lygmenyje. Pacientų džiaugsmui šiandien šį sluoksnį galime pasiekti ir be chirurginės intervencijos – pasitelkiant ultragarsą“, – sako „Era Esthetic“ gydytoja-kosmetologė E. Sinkevičienė.

Nechirurginis veido patempimas – tai sprendimas žmonėms, kurie yra nepasirengę chirurginei intervencijai arba nori pavėlinti šių operacijų atlikimą keleriais metais į priekį. „Era Esthethic“ gydytoja-kosmetologė atskleidžia, jog pažangiausią aukštai fokusuoto ultragarso (orig. „HIFU“ – High Intensity Focused Ultrasound) sistemą šiandien pasaulyje suteikia gamintojas „ULTHERA“. Profesionaliai atliekamos „ULTHERA“ procedūros metu audiniai patempiami ne tik odos, bet ir riebaliniame bei aponeurotiniame lygmenyje, kuriame įprastai gali veikti tik plastikos chirurgai.

„Tinkamai atliekama procedūra yra komfortiška. Nors aukštai fokusuoto ultragarso metodika yra labai veiksminga, tačiau ji neturi poprocedūrinio laikotarpio ar nemalonaus bei vizualiai pastebimo šalutinio poveikio. Dėl šios priežasties procedūrą galima atlikti net pietų pertraukos metu ir po jos vėl grįžti į darbą“, – sako gydytoja-kosmetologė.

„ULTHERA“ procedūra / Organizatorių nuotr.

Efektas – net iki ketverių metų

Itin pažangiu „ULTHERA“ aparatu atliekama procedūra sprendžia vyrų bei moterų, susidūrusių su pakritusia apatine veido dalimi, formą praradusiu žandikauliu bei antakių zona ar po akimi susidariusių riebalinių maišelių, problemas. Procedūra atliekama kartą ir negali būti kartojama dažniau nei kas metus. Jei odos stangrumo pokyčiai iki tol nebuvo ryškūs, vienos procedūros efektą pacientai gali jaustis iki dvejų ar net ketverių metų. Jei odos elastingumo pokyčiai buvo itin ryškūs, tuomet gydytojas-kosmetologas gali rekomenduoti pakartoti apsilankymą ir po metų.

„Pirmieji pokyčiai pastebimi iškart po procedūros, tačiau tikrasis efektas išryškėja per kelerius mėnesius – pasigaminus naujoms kolageno skaiduloms, užtikrinsiančioms patempimo efektą. Pacientai džiaugiasi sumažėjusiu pagurkliu, išryškėjusiu apatiniu žandikauliu, paryškėjusiais skruostikauliais, pakilusiais antakiais, atsivėrusiais akių vokais, sumažėjusiais riebaliniais paakių maišeliais“, – sako E. Sinkevičienė.

Tiesa, procedūra gali būti taikoma ir tik pasirinktoms veido zonoms. Pavyzdžiui, susiduriant su riebalinėmis sankaupomis pagurklio zonoje.

„Jei senėjimo procesas yra tolygus, o pacientas nesusiduria su pernelyg dideliu stresu, kardinaliais gyvenimo būdo ar svorio pokyčiais, tuomet rezultatas bus ilgalaikis. Nors procedūra nesuformuoja naujos odos, tačiau ji patempia ją tiek, kiek maksimaliai įmanoma. Labai dažnai to pakanka, kad žmogus vizualiai atjaunėtų penkeriais ar net septyneriais metais“, – sako „Era Esthetic“ gydytoja-kosmetologė.

Ne visos „HIFU“ – saugios ir efektyvios

Veido patempimas su „ULTHERA“ aparatu priklauso „HIFU“ (orig. High Intensity Focused Ultrasound) procedūrų grupei. Gydytoja-kosmetologė atkreipia dėmesį, jog neretai estetinės medicinos rinkoje galima sutikti ir neefektyvių ar net nesaugių „HIFU“ procedūrų atlikimo metodų. Esminis veiksnys, į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis patikimą kliniką – aparatūra, naudojama procedūros atlikimui.

„Labai svarbu išsiaiškinti ar procedūra atliekama su vizualizacija. Labai dažnai tam tikrose klinikose „HIFU“ metodas taikomas aklai – bandant spėti į kokią vietą nukreipti impulsą. Pavyzdžiui, pasirinkus 3 milimetrų gylį įsivaizduojama, kad ten bus riebalinis sluoksnis, tačiau pagal individualią žmogaus anatomiją ten gali būti jau ir raumenų sluoksnis. Tuomet procedūra bus skausminga, neefektyvi ir, kartu, pavojinga“, – sako specialistė.

Gydytoja-kosmetologė pataria pasitikėti tik tais specialistais, kurie procedūros metodiką gali pritaikyti individualiai – pagal kiekvieno paciento asmenines savybes.

„Mūsų klinikose procedūros atliekamos su „ULTHERA“ gamintojo prietaisu, kuriame integruota „DeepSEE“ vizualizacijos technologija. Jos dėka gydytoja gali matyti, kuriame lygmenyje ir į kokią tikslinę vietą leisti impulsą. Tokiu būdu užtikrinamas ne tik maksimalus procedūros efektyvumas, bet ir saugumas, nes matome tiek kraujagysles, tiek nervus, išvengiame jų pažeidimo. „ULTHERA“ estetinės medicinos rinkoje įvardijama kaip aukso standartas. Tai – seniausia, brangiausia ir saugiausia technologija“, – sako E. Sinkevičienė.

Sužinoti daugiau „Era Esthetic“ klinikose Kaune (I. Kanto g. 18), Vilniuje (M. Valančiaus g. 7-51), Klaipėdoje (S. Nėries g. 10) atliekamas saugias ir itin efektyvias „ULTHERA“ nechirurginio odos patempimo procedūras galima internetinėje svetainėje, o rezervuoti laiką procedūrai – susisiekus „Era Esthetic“ internetinėje svetainėje nurodytais kontaktais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA