Erdvės prie Neveronių tvenkinio laukia atgimimas | Kas vyksta Kaune

Erdvės prie Neveronių tvenkinio laukia atgimimas

Kauno r. sav. nuotr.

Neveronių gyventojai turi dėl ko džiaugtis – vos prieš mėnesį duris atvėrė rekonstruotas vaikų lopšelis-darželis, šiandien prasidėjo aktyvaus poilsio zonos prie Neveronių tvenkinio įrengimo darbai, kitąmet statybininkų sulauks gimnazija.

Kaip nurodoma Kauno rajono savivaldybės pranešime, aktyvi Neveronių bendruomenė pati ėmėsi iniciatyvos sukurti gyventojams erdvę poilsiui ir laisvalaikiui, tam puikiai tiko gyvenvietėje esantys tvenkiniai.

„Vos prieš kelis metus čia viskas buvo apleista, vien brūzgynai, o dabar, vasaros metu tai lankomiausia neveroniečių vieta“, – tvirtina Neveronių seniūnė Aldona Petkevičienė.

Šalia tvenkinio bendruomenė savo jėgomis įrengė smėlio pliažo zoną, pontoninį lieptą. Tačiau, kad erdvė taptų traukos centru šioje vietoje trūko infrastruktūros, todėl Neveronių bendruomenės centras parengė viešų erdvių sutvarkymo projektą.

Kauno rajono savivaldybė, siekdama atliepti gyventojų lūkesčius, jog jie galėtų aktyviai leisti laisvalaikį, ugdyti fizinį pajėgumą, skatinti sveiką gyvenseną, rado lėšų projekto įgyvendinimui.

„Pati bendruomenė atrado šią vietą ir ją labai pamėgo. Tvenkiniuose yra švariausias vanduo Pakaunėje, čia smagu ilsėtis, išsimaudyti. Tikiu, kad šie darbai bus tik pradžia ir ateityje pamatysime, kaip tvenkinius sujungs pėsčiųjų tilteliai, čia plaukios vandens transportas“, – pranešime cituojamas Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Rangovai „Gruntinvesta“ prie tvenkinio įrengs takus, automobilių stovėjimo ir maisto vagonėlių aikšteles, taip pat bus pastatyta lauko terasa. Aktyviam laisvalaikiui čia atsiras kalnelių trasos dviračiams ir paspirtukams, vaikų žaidimo aikštelė. Prie tvenkinio bus pastatyta persirengimo kabina, suoliukai, šiukšliadėžės. Kad būtų saugu leisti laisvalaikį, teritorija bus apšviesta.

Projekto vadovas Arvaldas Brazas pažadėjo, kad statybininkai dirbs uoliai ir darbus pabaigs per metus. Viešųjų erdvių sutvarkymas prie Neveronių tvenkinio kainuos beveik 315 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA