Vilijampolėje po kelio darbų pasigedo pėsčiųjų perėjos: ar savivaldybė laukia tragedijos? | Kas vyksta Kaune

Vilijampolėje po kelio darbų pasigedo pėsčiųjų perėjos: ar savivaldybė laukia tragedijos?

/ Skaitytojo Luko nuotr.

Vilijampolės gyventojai pastebėjo, jog vienoje tvarkomoje gatvėje nebeliko pėsčiųjų perėjos ir nėra kaip saugiai pereiti gan judrią gatvę. Netoliese yra mokykla, tad buvusia perėja naudojosi ir ne vienas vaikas, tačiau dabar gatvę pereiti praktiškai neįmanoma, nes nematydami ženklų, vairuotojai tiesiog nesustoja.

„Norėčiau iškelti į viešumą problemą, kai savivaldybė nesirūpina gyventojų saugumu… kalba eina apie Bajorų ir A. Stulginskio gatvės sankryžą. Ten po rekonstrukcijos nebeliko pėsčiųjų perėjos „zebro” ir ženklas informuojantis apie pėsčiųjų perėja yra tik vienas.

Vairuotojai sustoti praleisti nenori, nes, nu normalu, nėra ženklų, o tuo keliu keliauja ne vienas vaikas, nes kiek tolėliau yra mokykla. Ar Kauno miesto savivaldybe lauks tragiškos nelaimės? ar pėsčiųjų perėjos ten jau nebebus?“, – klausė kaunietis Lukas.

Situaciją pakomentavo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

„Pėsčiųjų perėjos žymėjimas sugrįš po darbų atstačius kelio dangą ir sutvarkius takus. Kol kas šioje vietoje įrengti šviesoforu reguliuojamos perėjos neplanuojama“, – teigė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA