„Continental“ ruošiasi dar didesnei plėtrai: gamybos apimtį padvigubins | Kas vyksta Kaune

„Continental“ ruošiasi dar didesnei plėtrai: gamybos apimtį padvigubins

Asociatyvi / „Continental“ nuotr.

Per mažiau nei metus „Continental Lithuania“ užbaigė pirmąjį Kauno elektronikos gamyklos plėtros projekto etapą. Gamybos zona buvo papildomai išplėsta 5000 kv. m, o papildomos biuro patalpos – 1600 kv. m. Naujoji išplėsta zona visu pajėgumu gamybai bus naudojama jau 2023 metais. Kaip nurodoma bendrovės pranešime, pagrindinis dėmesys ir toliau bus nukreiptas į saugumo, komforto ir autonominio vairavimo detales, Kauno rajone pagamintus elektronikos komponentus bus galima rasti naujausiuose automobilių modeliuose.

„Dėkoju visai Kauno gamyklos komandai ir mūsų rangovams. Pirmasis projekto etapas įvykdytas puikiai – pasiekti visi užsibrėžti tikslai ir sukurti tvirti pagrindai tolimesnei plėtrai. Nepaisant pandemijos ir sutrikusios tiekimo grandinės, projektas buvo įvykdytas laiku. Šiuo metu ruošiamės tolimesniems antrojo plėtros etapo žingsniams“, – pranešime cituojamas „Continental Automotive Lithuania“ generalinis direktorius Shayan Ali.

Pirmąjį pastato plėtros projektą parengė „Baltic Engineers Live“. Pagrindinis plėtros darbų rangovas buvo UAB „Merko statyba“, o techninę atliktų darbų priežiūrą ir statybos valdymą vykdė UAB „TEC Consulting“, nauji statiniai iškilo kiek daugiau nei per metus.

Antrąjį plėtros etapą planuojama pradėti 2023 metų pradžioje. Po antrojo plėtros etapo, biuro ir sandėlio patalpos atitinkamai padidės 3000 kv. m ir 2500 kv. m. Gamybos plotas taip pat bus vėl plečiamas daugiau nei 5000 kv. m, o iš viso Kauno LEZ esanti „Continental“ gamykla bus išplėsta daugiau nei 17 000 kv. m.

Po paskutinio plėtros etapo gamybos pajėgumai Kaune išaugs daugiau nei du kartus. Bendros investicijos į gamyklą, įmonės skaičiavimu, sieks daugiau nei 190 mln. eurų.

Naujajame statinyje gamyklos veiklos parametrų ir energijos valdymo sistemų kontrolė yra automatizuota, įdiegti aplinkai draugiški inžineriniai sprendimai. Pastatuose veikia išmanus apšvietimas ir klimato kontrolė: šviesos srauto intensyvumas reguliuojamas nuotoliniu būdu, griežtai kontroliuojama temperatūra, drėgmė ir dulkėtumas.

„Continental Automotive Lithuania“ pastato projektas gavo „Lietuvos BIM projektai 2022“ apdovanojimą gamybinių pastatų kategorijoje. „Sodros“ liepos 13 d. duomenimis, gamykloje Kauno rajone dirba 663 darbuotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA