Kauno rajonas taps saugesniu: kelius stebės dešimtys naujų vaizdo stebėjimo kamerų | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas taps saugesniu: kelius stebės dešimtys naujų vaizdo stebėjimo kamerų

Vaizdo stebėjimo kamera / KRS nuotr.

Kauno rajono savivaldybė jau įsigijo 23 stacionarias ir 8 mobilias vaizdo stebėjimo kameras, kurios artimiausiu metu bus sumontuotos bei padės užtikrinti gyventojų saugumą.

Kameros įsigytos pagal savivaldybės ir policijos vykdomą programą „Saugus Kauno rajonas“.

„Kameros jau nupirktos ir perduotos rangovui „Technologinių paslaugų sprendimai“. Pagal pasirašytą sutartį bendrovės specialistai per 4 mėnesius turi sumontuoti kameras, įdiegti reikiamą programinę įrangą. Jie taip pat turės prižiūrės įrangą“, – pasakojo Kauno rajono savivaldybės Bendrojo skyriaus vyriausiasis specialistas Šarūnas Urbanavičius.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, vienos stacionarios kameros komplektas kainavo 3100 eurų, o mobilios – 3900 eurų.

Tiek stacionarios, tiek mobilios kameros galės nuskaityti automobilio transporto priemonės valstybinius numerius, o programinė įranga bus pajungta į „Trafi“ sistemą, kuri automatiškai galės išrašyti pažeidėjui baudą.

„Kameros policijos pareigūnams padės išaiškinti įvairius teisės pažeidimus: vagystes, įvairius plėšimus, asmens pagrobimo atveju sužinosime, kokia transporto priemone nusikaltėlis tai padarė“, – privalumus vardijo Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Aleksejus Chraminas.

Anot policijos viršininko, mobilios kameros bus naudojamos policijos viešose ir neviešose priemonėse, ypač tamsiu paros metu ar konkrečiose vietose, kur fiksuojama daug pažeidimų.

A. Chraminas atskleidė, kad artimiausiu metu savivaldybė planuoja pirkti ir greičio matuoklius. Policija jau yra parinkusi vietas, kurios yra avaringiausios ir jose užfiksuojama daug greičio viršijimo pažeidimų. Be to, dar iki vasaros pradžios bus paskelbtas konkursas dėl elektromobilio pirkimo. Automobilis bus perkamas pagal programą „Saugus Kauno rajonas“. Jis bus skirtas bendruomenės pareigūnams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA