Kaunas iš klaidų nepasimokė: vėl sutriko registracija į vaikų vasaros stovyklas | Kas vyksta Kaune

Kaunas iš klaidų nepasimokė: vėl sutriko registracija į vaikų vasaros stovyklas papildyta

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio rytą startavo Kauno vaikų užimtumui skirta registracija į vaikų vasaros stovyklas. Kaip ir paėjusiais metais, taip ir šiais, tėvams vaikų lengvai užregistruoti nepavyko. Skelbiama, kad vietų neliko vos per kelias minutes, o galiausiai, registracijos sistema susidūrė ir su trikdžiais. Tuo metu Kauno savivaldybė klaidą pripažįsta, pakartotinę registraciją į laisvas vietas planuoja penktadienį 9 val. ryto.

„Daugiau kaip 2,1 tūkst. 7-18 metų kauniečių vasarą galės praleisti turiningai. Dvi dešimtys švietimo, kultūros, sporto įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų nuo birželio iki rugpjūčio pabaigos rūpinsis kokybišku ir įsimintinu vaikų laisvalaikiu. Neformalųjį užimtumą dalinai finansuoja miestas, o socialiai jautrių grupių vaikams – dalyvavimas nemokamas”, – registraciją į vasaros vaikų stovyklas ketvirtadienį paskalbė Kauno miesto savivaldybė.

Netrukus kilo ir kauniečių pasipiktinimo banga – registracija prasidėjo 9 val. ryto, o vietų į vaikų stovyklas nebeliko vos per kelias minutes.

„Po 3 minučių nuo pradžios jau niekur vietų nebeliko”, – po savivaldybės įrašu socialiniame tinkle „Facebook” rašė kaunietė.

Pastebėta ir tai, kad vietų stovyklose buvo ženkliai sumažėję dar prieš pat registraciją. „Kai kurios stovyklos dar neprasidėjus registracijai turėjo 4 laisvas vietas. Jūs rimtai?” – piktinosi dar viena mama.

Po valandos nuo registracijos pradžios pranešta ir apie sistemos trikdžius. „Iniciatyva puiki, bet jau kelinti metai iš eilės problema ta pati, sistema stringa, vietų nelieka per 3 min. (na jų ir ribotas aišku skaičius) ir dar nežinai ar pavyko užregistruot, nes vieną kart prisijungus prie „Mano duomenys” rodo, kad registracijų nėra, kitą kart, kad užregistruota”, – komentavo kaunietė.

Netrukus apie sistemos nesklandumus pranešė ir Kauno savivaldybė. „Situacija dėl puslapio sutrikimų žinoma ir šiuo metu sprendžiama. Spėjusių užsiregistruoti vietos nedings, o dublikatai naikinami. Planuojama, kad pakartotinė registracija į laisvas vietas vyks penktadienį 9 val. ryto. Prašome kantrybės.”

„Kas vyksta Kaune” primena, kad tokių pat trikdžių kilo ir praėjusiais metais. Tąkart savivaldybė teisinosi, kad tokio tėvų susidomėjimo nesitikėjo. 2021-ųjų vasarą savivaldybė planavo užimti apie 2230 vaikų ir paauglių, miestas daliniam arba pilnam stovyklų finansavimui buvo numatęs per 185 tūkst. eurų.

Papildyta 16.44 val.

Kaip pavakarę pranešė savivaldybė, pakartotinė registracija į vaikų stovyklas nebus vykdoma.

„Dėkojame už kantrybę ir didžiulį susidomėjimą vasaros vaikų stovyklomis. Šiais metais jose buvo numatyta per 2,1 tūkst. vietų. Pašalinus sistemoje užfiksuotas klaidas matyti, kad nesidubliuojančių registracijų skaičius siekia beveik 6300”, – rašoma įraše.

Savivaldybės teigimu, į stovyklas pateko tie vaikai, kurių tėveliai pirmieji suskubo registruoti savo atžalas. Atsižvelgta ir į registracijos laiką rezerviniame sąraše.

„Deja, laisvų vietų į stovyklas neliko, bet raginame nenusiminti ir sekti informaciją apie ateityje vyksiančius užsiėmimus”, – socialiniame tinkle „Facebook” rašė savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA