Tokio susidomėjimo nesitikėjo: kauniečių registracija į vasaros stovyklas užstrigo vos tik pradėjusi veikti | Kas vyksta Kaune

Tokio susidomėjimo nesitikėjo: kauniečių registracija į vasaros stovyklas užstrigo vos tik pradėjusi veikti

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienio rytą startavusi Kauno vaikų užimtumui skirta registracija į vasaros stovyklas neapsiėjo be trukdžių. Nuo pat ankstyvo ryto į „Kas vyksta Kaune” redakciją plūdo tėvų nusiskundimai, kuriuose pabrėžiama, kad užregistruoti vaikus į stovyklas – nėra galimybės. Tuo metu Kauno savivaldybė pripažįsta, kad tokio susidomėjimo nesitikėjo, o registracija jau vyksta sklandžiai.

„Aktuali naujiena, Kauno vaikų vasara 2021 stovyklų internetine registracija nuo pat 8.00 val ryto, kai tik buvo paskelbta, užstrigo, serveris nebeatsako. O tikėtina, kai pavyks prisijungti, veiklų vaikams vasarai nebus likę, apmaudu”, – pirmadienio rytą skundėsi mažamečių tėvai.

Anot pasipiktinusių kauniečių, savivaldybė turėtų pagalvoti apie srauto prieinamumo užtikrinimą iš anksto. „Gal reikėjo skaidyti amžiaus grupėmis ar stovyklų tipais”, – svarstė pasipiktinę tėvai.

Neįtikėtinas susidomėjimas

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus specialistė Rasa Markauskaitė, tokio tėvų susidomėjimo nebuvo tikėtasi.

„Sulaukėme neįtikėtino tėvelių susidomėjimo – vienu metu savo atžalas į stovyklas bandė registruotis daugiau kaip 1500 tėvelių, todėl rytinė sistemos apkrova viršijo numatytus limitus”, – teigė R. Markauskaitė.

Anot jos, trukdžiai registravimosi į stovyklas platformoje ištaisyti ir sistema veikia pilnu tempu – kiekvieną sekundę įkrenta po 3-4 naujas registracijas.

„Skaičiuojame, kad šiuo metu į vasariškus nuotykius ar laukiančiųjų sąrašą jau užregistruota per 3,7 tūkst. Kauno vaikų”, – komentavo R. Markauskaitė ir pridūrė, kad praėjusiais metais registracijų aktyvumas buvo ženkliai mažesnis – vienu metu į veiklas registravosi apie 300 asmenų.

Vietų mažiau nei užsiregistravusių

Kai jau rašyta seniau, skaičiuojama, kad per šias vasaros atostogas pavyks užimti apie 2230 vaikų ir paauglių. Beveik pusę jų sudarys socialiai jautrioje aplinkoje gyvenančių ar nepriteklių patiriančių šeimų atžalos.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Eglės Andriuškienės teigimu, miestas daliniam arba pilnam stovyklų finansavimui yra numatęs per 185 tūkst. eurų.

Užsiėmimų metu ypatingai daug dėmesio bus skiriama socialinės atskirties mažinimui, vaikų bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžių gerinimui, emocinės sveikatos bei fizinių gebėjimų stiprinimui.

Planuojama, kad pirmosios neformalaus švietimo veiklos startuos iš karto po oficialių mokslo metų užbaigtuvių – pradinukai pradės stovyklauti nuo birželio 17 d., o vyresnėliai – nuo birželio 28 d.

Stovyklas nedidelėmis grupėmis, valdant srautus bei užtikrinant kitas saugumo priemones, planuojama organizuoti ne tik Kaune, bet ir Birštone, Klaipėdoje, Zarasų, Molėtų ir Kelmės rajonuose.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA