Plaukelių šalinimas lazeriu – viena greičiausiai populiarėjančių procedūrų dermatologijoje | Kas vyksta Kaune

Plaukelių šalinimas lazeriu – viena greičiausiai populiarėjančių procedūrų dermatologijoje

Partnerio turinys 2022/05/04 10:06
„Era Esthetic“ klinika / Organizatorių nuotr.

Pasaulyje kasmet atliekama milijonai plaukelių šalinimo lazeriu procedūrų, o jų populiarumas, anot gydytojų šiandien – vienas didžiausių tarp visų kitų dermatologijos siūlomų paslaugų. Tiesa, procedūrų paklausa skatina ir didelę jų pasiūlą. Kaip išsirinkti patikimą, saugų ir efektyvų plaukelių šalinimo lazeriu būdą?

Į dažniausiai klientams kylančius klausimus, susijusius su plaukelių šalinimo lazeriu būdais bei technologijomis, atsako Kaune įsikūrusios estetinės ir lazerinės medicinos klinikos „Era Esthetic“ gydytoja Ieva Štarienė.

– Rinkoje siūloma daug skirtingų plaukelių šalinimo lazeriu būdų, o daugelis jų pristatomi kaip pažangiausi ir efektyviausi. Kaip nesuklysti ir išsirinkti geriausią?

– Plaukelių šalinimo lazeriu technologija pastarąjį dešimtmetį tapo viena greičiausiai populiarėjančių procedūrų šiuolaikinėje dermatologijoje. Pasaulinėje rinkoje patvirtinta apie 15 rūšių lazerių, skirtų plaukelių šalinimui, todėl pasirinkimo procesas išties gali būti sunkus ir klaidinantis.

Visgi, jei norite išsirinkti tikrai efektyvų, laiką taupantį ir ilgalaikį sprendimą, paieška gerokai sutrumpėja. Rekomenduojama rinktis atlikti plaukelių šalinimą tik sertifikuotose lazerinėse klinikose. Tokiu atveju rinksitės tik iš profesionaliam naudojimui skirtų, saugių, efektyvių ir galingų lazerių.

– Jūs savo veikloje naudojate JAV „Candela Medical“ Aleksandrito lazerį. Kokia technologija jis pagrįstas ir kuo – pranašesnis už kitus?

– Tai įrenginys, kurio energijos šaltinis, kaip sufleruoja pavadinimas, yra Aleksandrito kristalas.

JAV Maisto ir vaistų administracija (orig. Food and Drug Administration, FDA) yra oficialiai patvirtinusi net kelis skirtingo tipo Aleksandrito lazerius, kurie gali būti panaudojami įvairiems odos sutrikimams gydyti. Šiandien kalbame apie plaukelių šalinimui ir plaukų įauginėjimo gydymui skirtą lazerinę sistemą.

Skleisdamas koncentruotą didelės energijos spindulį šis lazeris veikia į tam tikrą taikinį. Šiuo atveju – tai plauko folikulas, su jame esančiomis pigmento granulėmis. Lazerio šviesa jį sunaikina, o tai reiškia, jog iš jo plaukelis niekada nebeišauga.

„Era Esthetic“ klinika / Organizatorių nuotr.

– Ar visi Aleksandrito lazeriai vienodi?

– Plaukelių šalinimui skirti Aleksandrito lazeriai tarpusavyje skiriasi savo galia. Be abejo, kuo didesnės galios lazeris, tuo greitesnis ir efektyvesnis bus rezultatas. „Era Esthetic“ klinikose naudojami naujausi ir galingiausi pasaulyje Aleksandritų Pro lazeriai, kurie būtent ir užtikrina ilgalaikį rezultatą, nes yra sunaikinami ir gilūs plaukų folikulai.

– Kuo išsiskiria lazeriai, su kuriais dirba „Era Esthetic“?

– „Era Esthetic“ klinikose naudojami tik galingiausi, naujausios kartos JAV „Candela Medical“ Aleksandrito lazeriai „GentleLase Pro“ ir „GentleMax Pro”.

Šie lazeriai yra nuo 11 iki 23 kilovatų stipresni už daugelį kitų skausmo nesukeliančių lazerių. Jų galingumas siekia net 17,6-23,6 kW. Palyginimui, kitų skausmo nesukeliančių lazerių galingumas įprastai tėra 1,2,6 kW.

Patarimas besirenkantiems procedūras. Visada prieš numatant plaukelių šalinimo seansą, jį atliksiančio specialisto galite pasiteirauti informacijos dėl lazerių parametrų. Tai turėtų padėti įnešti daugiau aiškumo ir palengvinti pasirinkimą.

– Kada galima tikėtis geriausių plaukelių šalinimo lazeriu rezultatų?

– Idealus pacientas įprastiniam plaukelių šalinimui lazeriu yra tas, kuris turi tamsius plaukus, šviesią odą ir normalią hormonų būklę, tačiau procedūros pritaikomos visiems.

Tiesa, svarbu laikytis jų cikliškumo, kad kuo daugiau plaukelių pavyktų pašalinti ankstyvojoje plauko augimo fazėje. Tuomet dėka didesnės pigmento melanino koncentracijos pasiekiamas efektyvesnis rezultatas.

– Ar šalinant plaukelius su jūsų klinikoje naudojamu lazeriu jaučiamas skausmas procedūros metu?

– Dėka integruotos šaldymo sistemos, lazerio impulso metu jaučiamas dilgčiojimas, bet ne skausmas. Procedūra komfortiška ir greita.

„Era Esthetic“ klinika / Organizatorių nuotr.

– Lazerinė depiliacija, kiek standartiškai reikia procedūrų?

– Vidutiniškai reikia šešių procedūrų, tačiau plaukelių augimas yra individualus, priklauso nuo organizmo savybių, kuriam dažnai įtaką daro hormonų veikla, gretutinių vaistų naudojimas, skydliaukės disfunkcija, policistinis kiaušidžių sindromas, testosterono kiekis kraujyje ir kt.

Dėl šios priežasties rekomenduojama atsakingai rinktis kliniką ir gydytojus, kad įvertinus bendrą būklę, būtų galima numatyti reikiamą procedūrų kiekį.

– Ką svarbu žinoti baigus procedūrų kursą?

– Tereikia džiaugtis kasdienybėje atsiradusiu papildomu komfortu ir prisiminti 1-2 kartus per metus atlikti palaikomąją procedūrą.

– Ar po procedūrų gali pasireikšti tam tikri šalutiniai reiškiniai?

– Retais atvejais oda gali sudirgti ar kitaip jautriai sureaguoti. Visgi dažniausiai po procedūros stebimas tik lokalus, greitai pranykstantis odos paraudimas.

– Kokius girdite klienčių įspūdžius? Ar procedūrų kursą jau atlikusios klientės teigiamai vertina savo patirtį?

– Vienareikšmiškai girdime tik geriausius atsiliepimus. Pacientės vertina komfortą, higienos pojūtį ir gailisi, tik to, jog apie šias procedūras nesužinojo anksčiau.

Pavyzdžiui, viena jų yra šokių ir sporto studijos „Tina Dance“ įkūrėja Kristina Navickaitė: „Moterims, merginoms ir netgi vyrams siūlyčiau nesikankinti. Ši procedūra suteikia komforto, palengvina gyvenimą ir priduoda pasitikėjimo. Gali visada jaustis patogiai! Galų gale, tas švelnių kojų ir rankų jausmas yra labai malonus. Vertinu 10 iš 10 balų!”.

Kristina Navickaitė / Organizatorių nuotr.

Estetinės ir lazerinės dermatologijos klinika „Era Esthetic“ – pirmieji Lietuvoje pradėję taikyti procedūras JAV „Candela Medical“ Aleksandrito lazeriu ir sukaupę didžiausią, daugiau nei 13 metų patirtį šioje srityje. Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje veikiančios „Era Esthetic“ klinikos yra vienintelės Lietuvoje sertifikuotos Aleksandrito lazerių JAV „Candela Medical“ atstovės Baltijos šalyse.

Klinikose taikoma 100 proc. geriausios kainos garantija. Kaip teigia „Era Esthetic“ atstovai: „Jei jums pasiūlys žemesnę kainą mūsų klinikose naudojamų „Candela Medical“ Aleksandrito lazerių procedūroms, mes pritaikysime pasiūlytą mažesnę kainą“.

Daugiau informacijos apie plaukelių šalinimą lazeriu galima rasti internetiniame puslapyje: https://lazerineklinika.lt/plauku-salinimas-lazeriu.

„Era Esthetic“ kliniką Kaune galima rasite adresu I. Kanto g. 18-2, verslo centre „Bokštas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA