Rusą nugalėjęs E. Stanionis tapo pasaulio profesionalaus bokso čempionu | Kas vyksta Kaune

Rusą nugalėjęs E. Stanionis tapo pasaulio profesionalaus bokso čempionu

delfi.lt 2022/04/17 09:11
Eimantas Stanionis / Užsienio žiniasklaidos nuotr.

Eimantas Stanionis tapo pirmuoju profesionaliu Lietuvos boksininku, iškovojusiu pasaulio čempiono diržą. Sekmadienį 27-erių lietuvis Arlingtone (Teksaso valstija, JAV) „AT&T“ stadione vykusioje dvikovoje teisėjų sprendimu nugalėjo WBA reguliariojo pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržą turėjusį Rusijos atstovą, dagestanietį Radžabą Butajevą.

E. Stanioniui tai buvo 14-oji iš eilės pergalė profesionalų bokso ringe, tuo metu R. Butajevas po 14 laimėtų dvikovų patyrė pirmą nesėkmę. 12 raundų trukusioje dvikovoje E. Stanionis atliko daugiau smūgių, o pagrindiniu jo ginklu tapo staigūs ir tikslūs smūgiai iš artimos distancijos.

Pagal neoficialią statistiką R. Butajevą pasiekė net 222 E. Stanionio smūgiai, o iš jų net 187 pataikė į galvą. Tuo metu R. Butajevas 140 kartų pramušė lietuvio gynybą, bet net 64 smūgiai buvo nukreipti į E. Stanionio korpusą.

2021 metais iškovotą čempiono diržą gynęs R. Butajevas beveik visos dvikovos metu nevengė „nešvarių“ smūgių, tad galiausiai 11 raunde ringo teisėjas atėmė iš jo tašką už eilinį bandymą ranka nulenkti žemyn E. Stanionio galvą.

Veiksmo netrūko ir paskutiniame raunde. Nors R. Butajevas mėgino perimti iniciatyvą ir daugiau atakavo, bet E. Stanionis puikiai gynėsi ir atsakinėjo tiksliais kontrsmūgiais. Įdomu, kad pačioje 12 raundo pabaigoje abu boksininkai vienu metu atsidūrė ant grindų, o tuo pat metu nuskambėjo ir dvikovos pabaigą skelbiantis gongas.

Suskaičiavus teisėjų balus paaiškėjo, kad du teisėjai skyrė pergalę E. Stanioniui (117-110 ir 116-111), o vienas – R. Butajevui (114-113). Tad, daugumos teisėjų sprendimu į viršų buvo pakelta E. Stanionio ranka.

Po šios pergalės E. Stanionis dar vienu žingsniu priartėjo prie svarbiausios titulinės kovos už WBA pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono Super diržą. Teoriškai, 27-erių lietuvis turėtų susikauti su WBC ir IBF pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržus turinčio amerikiečio Errolo Spence‘o ir WBA (Super) diržo savininko kubiečio Yordenio Ugaso poros laimėtoju.

Su 35-erių Y. Ugasu Lietuvos boksininkas turėjo kovoti jau anksčiau, bet kubietis reikalavo diržų suvienijimo kovos, tad E. Stanionis sutiko leisti jam kovoti su E. Spence’u, o pats susigrūmė su R. Butajevu.

Visgi tai, dar negalima garantuoti, kad būtent E. Stanionis bus pirmas naujojo trijų pasaulio čempiono diržų savininko varžovas. Didžiausia tikimybė, kad iš pradžių gali vykti revanšinė 32-ejų E. Spence’o ir 35-erių Y. Ugaso kova.

Taip pat savo šanso susitikti su čempionu laukia buvęs WBO čempionas Terence‘as Crawfordas, Keithas Thurmanas ir Jaronas Ennisas. Bet tikrai neabejotina, kad pergales profesionalų ringe skinantis E. Stanionis dabar atsidūrė tarp pagrindinių pretendentų į svarbiausią titulinę kovą ir tikėtina, kad anksčiau ar vėliau, tokia galimybe jis pasinaudos.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA