Mokykla, kurioje ugdomos asmenybės, kursiančios geresnį pasaulį | Kas vyksta Kaune

Mokykla, kurioje ugdomos asmenybės, kursiančios geresnį pasaulį

Partnerio turinys / Apmokėtas turinys 2022/03/22 11:44
Kauno jėzuitų gimnazija / Organizatorių nuotr.

Atlydėjusius savo vaikus iki mokyklos durų tėvelius puošia džiaugsmo ir pasitikėjimo pilni žvilgsniai. Jie jaučiasi ramūs ir užtikrinti, nes jų vaikai čia auga kaip stiprios asmenybės, mėgaujasi atradimo džiaugsmu ir susipažįsta su vertybėmis, reikalingomis ateities kūrėjams.

Tarptautinė patirtis, ilgametės ugdymo tradicijos

Kauno jėzuitų gimnazija (KJG), būdama tarptautinio Jėzuitų tinklo nare, turėdama ilgametes tradicijas ir ugdymo procese nuosekliai taikydama jėzuitų pedagogiką, mokinius lavina pagal individualų holistinį metodą. Holistinis ugdymas KJG remiasi penkiomis vertybinėmis kolonomis – intelektualumu, dvasingumu, kūrybiškumu, bendruomeniškumu ir sportiškumu.

Šiomis kolonomis savo ateitį grindžiantis žmogus tampa visapusiška, stipria ir atvira pasauliui asmenybe. Tai leidžia mokiniams gauti ne tik žinių, bet ir patirties, padeda jiems tą patirtį reflektuoti, drąsina imtis veiksmų, skatina atsižvelgti į juos supančią aplinką ir kaskart kviečia įsivertinti padarytą pažangą.

KJG išskirtinumą dar labiau pabrėžia jėzuitiško ugdymo principai. Jėzuitų įkūrėjas Šv. Ignacas Lojola kvietė ieškoti ir rasti Dievą visuose dalykuose. Todėl vaikai drąsinami kelti įvairius klausimus, kviečiami ieškoti tiesos, o tai jiems padeda tapti mylinčiais ir tikinčiais žmonėmis.

„Vedu dukrą į KJG pradinę klasę su dideliu pasitikėjimu ir džiaugsmu, nes žinau, kad kasdien jos laukia įdomios pamokos, skaitymo labirintai, linksmas laikas su draugais šėliojant lauke bei ramus laikas maldoje“, – teigia pradinukės mama.

Kauno jėzuitų gimnazija / Organizatorių nuotr.

Į KJG bendruomenę prisijungė ir pradinukai

Jau daugiau nei pusmetį KJG džiaugiasi naujais savo bendruomenės nariais – pradinukais. Vienas iš KJG pradinių klasių pranašumų yra tai, kad Lietuvos pradinio ugdymo bendrąją programą čia papildo Pearson Edexcel iPrimary programos elementai. Mažieji mokinukai papildomai mokomi atsižvelgiant į KJG prioritetus – gamtos mokslus, informacines technologijas, matematiką, kalbas.

KJG pradinės klasės mokytoja sako, kad „svarbu kurti tokias pamokas, veiklas, ugdymo turinį, kurios ne tik sudomintų, ar perteiktų žinias, bet ir sukeltų atradimo džiaugsmą, kad mokiniai, pasitelkę įvairiausias priemones, kūrybiškumą, idėjas, įsitrauktų į ugdymo procesą“.

Rūpestis mažuoju mokinuku nesibaigia su išdėstytu privalomu ugdymo turiniu, bet tęsiasi smagiose pasirenkamose veiklose – meno, sveikos gyvensenos, projektavimo, eksperimentų ir kituose užsiėmimuose: Kauno Senamiesčio tyrinėjimas, apsilankymas Kauno pilyje, Vilniaus knygų mugėje, įvairiuose muziejuose, susipažinimas su saugiu elgesiu kelyje, sveikuoliškų kokteilių gamyba, žaidimas šachmatais, robotų konstravimas, figūrėlių lipdymas, linksmi šokiai, pokštai, gimtadienio balionų pūtimas… ir daug kitų linksmų veiklų papildo stropų dalyvavimą pamokose.

Kauno jėzuitų gimnazija / Organizatorių nuotr.

Stiprios asmenybės lavinimas – nuo pirmųjų dienų

Tapti teisingu, atsakingu, gebančiu tarnauti kitiems žmogumi padeda neišdildomą patirtį teikiančios KJG iniciatyvos. KJG mokinius kviečia prisijungti į tokias veiklas, kaip Cura personalis diena (lot. rūpestis asmeniu – veiklos, kurios suteikia galimybę geriau pažinti save ir artimą, tapti pilietiškesniu), Mag+s diena (kurioje mokiniai sužino apie savanorystę ir socialinę atsakomybę), Bendruomenės diena (proga, kada visa mokyklos bendruomenė išreiškia savo vienybę), dvasinės rekolekcijos (galimybė patirti Dievo artumą ir geriau pažinti save kaip Jo kūrinį), įvairios stovyklos, šventės ir renginiai.

Kauno jėzuitų gimnazijos mokiniai / Organizatorių nuotr.

Sveiki, aktyvūs ir darnūs

Unikalioje Kauno senamiesčio vietoje, visai šalia Nemuno ir Neries santakos, besimokantys jėzuitų mokiniai yra kviečiami tapti sveikais, aktyviais ir darniais. Šiuos įgūdžius jiems padeda lavinti sveikos gyvensenos užsiėmimai, judriosios pertraukos, aktyvi veikla lauke, pažintiniai žygiai, varžybos ir turnyrai.

Kaip liudija pradinukų tėveliai, „palydėjus vaiką į pirmą klasę Kauno Jėzuitų gimnazijoje, apima tik šilti jausmai ir suvokimas, kad jam bus puiki diena – kartu su draugais ir mokytoja mokysis, tobulės, žais, eis į Santaką, senamiestį ar aplankyti Kauno žvėries, dalyvaus būreliuose, veiklose…ir visa tai dar ir puikioje, estetiškoje aplinkoje“.

KJG – išmintingas tėvų pasirinkimas

Mokytis KJG – išmintingas ir strategiškas sprendimas. Pradines klases KJG baigęs mokinys drąsiai jausis stodamas į gimnazijos 5–ąją klasę arba rinksis Pre–IB (pasirengimo Tarptautiniam bakalaureatui) programą, kurią vėliau galės tęsti ir 9–oje (I-oje gimnazinėje) klasėje. Pabaigę KJG pagrindinio ugdymo ar Tarptautinio bakalaureato programas mokiniai tampa puikūs kandidatai į geriausius Lietuvos ar užsienio universitetus. KJG suteikia galimybę užauginti jauną žmogų vertybiškai stiprų, atvirą, savo žiniomis gebantį kurti geresnį pasaulį.

Kauno jėzuitų gimnazijos mokiniai / Organizatorių nuotr.

Kaip pasitikrinti savo sprendimą dėl pradinės mokyklos?

Tėveliams, nerimaujantiems dėl pradinės mokyklos pasirinkimo, mokytojai nuoširdžiai pataria pasidomėti mokyklos kultūra, vertybėmis, dalyvauti atvirų durų susitikimuose, pokalbiuose. Todėl visus priešmokyklinukų tėvelius KJG kviečia į nuotolinį susitikimą kovo 24 d. 19 val. (https://meet.google.com/ibu-njtr-wmf). Norintys sužinoti daugiau informaciją apie KJG pradines klases suras Kauno jėzuitų gimnazijos svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA