Jiezne įrengta bronzinių skulptūrų kompozicija „Pacų suoliukas ir batai“ | Kas vyksta Kaune

Jiezne įrengta bronzinių skulptūrų kompozicija „Pacų suoliukas ir batai“

Prienų rajono savivaldybės nuotr.

Pacų giminės istorija glaudžiai susijusi su Lietuva ir mūsų kraštu. Dar daugiau sužinoti apie Pacų giminės palikimą bei, tikimasi, sustiprinti Lietuvos ir Lenkijos turistų domėjimąsi abiejų šalių istorija, kurią sujungia Pacų giminė, padės Prienų rajono savivaldybės, VšĮ Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centro ir Lenkijos Suvalkų pavieto bendrai įgyvendinamas projektas „Pacų giminės paveldas kaip bendros turizmo plėtros abipus sienų pagrindas“.

Kaip nurodoma Prienų rajono savivaldybės pranešime, įgyvendinant projektą Jiezno centre prieš savaitę pastatyta bronzinė skulptūra – kompozicija „Pacų suoliukas ir batai“. Šie suoleliai (krėslai), į kurių atlošus integruota bronzinė Pacų lelija, taip pat bronziniai batai išlaikė baroko epochai būdingus bruožus ir to laikotarpio didikų rūmuose naudotų baldų bei apavo stilių ir formas.

Manoma, jog tai bus puiki atrakcija turistams, norintiems nusifotografuoti prie šių objektų. Projekto lėšomis Jiezne įrengtos ir grindinio plytelės su stilizuotu Pacų giminės simboliu, pažymint lankytinus Pacų giminės palikimo objektus. Planuojama įrengti informacinius stendus prie Jiezno kultūros centro (buvusios tavernos), prie Jiezno tvenkinių ir Jiezno dvaro pastatų komplekso komponentų, o prie įvažiavimo į miestą (autobusų stoties teritorijoje) jau baigiama statyti skulptūra su Pacų giminės simboliu lelija.

Įgyvendinant minėtą projektą Prienų mieste esančiame Revuonos parke buvo įrengtas 3D stendas, vaizduojantis buvusią piliavietę su dvaru, prie LDK Kęstučio paminklo įrengti stacionarūs žiūronai grožėtis Nemuno kraštovaizdžiu, taip pat 4 dviračių stovai lankytojų traukos vietose. Keliautojų dviračiais patogumui Paprienėje bus įrengta dviračių remonto stotelė.

Projektas įgyvendinamas pagal Interreg V-A Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programą. Jis pradėtas vykdyti 2020 m. rugsėjo 1 d., o jo pabaiga buvo numatyta 2022 m. vasario 28 d., tačiau dėl veiklas ribojančio karantino įgyvendinimo terminas pratęstas iki 2022 m. pabaigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA