Pas Kauno savivaldybės administracijos vadovą ir „Autokaustos” direktorių rasta apie 600 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Pas Kauno savivaldybės administracijos vadovą ir „Autokaustos” direktorių rasta apie 600 tūkst. eurų

Rasti pinigai / STT nuotr.

Šiandien Kauno apygardos prokuratūroje įvyko spaudos konferencija, kurios metu Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Tomas Staniulis ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus viršininkas Linas Burdulis pateikė daugiau informacijos apie vakar pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimai įvykdytų korupcinių nusikalstamų veikų Kauno miesto savivaldybės administracijoje.

STT Kauno valdybos pareigūnai šį ikiteisminį tyrimą pradėjo įtarę, kad Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas galimai priėmė iš „Autokaustos” direktoriaus kyšį už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis bei jas administruojant.

Vakar abiejų įtariamųjų gyvenamosiose ir darbo vietose atliktų kratų metu rastos itin didelės grynųjų pinigų sumos. Vieno iš įtariamųjų, V. Šiliausko, gyvenamosiose bei darbo patalpose iš viso buvo rastas maždaug ketvirtis milijono eurų, rašoma STT pranešime žiniasklaidai.

Rasti pinigai / STT nuotr.

Atliekant kratas „Autokaustos“ vadovui Juozui Kriaučiūno priklausančiose patalpose buvo rasta dar didesnė grynųjų pinigų suma – apie 400 000 eurų. Iš viso rasta ir paimta apie 600 000 eurų. Pagal šiuo metu turimus duomenis įtariama, kad kyšio suma galėjo siekti 140 000 eurų, taip pat turima duomenų, kad V. Šiliauskas buvo suplanavęs netrukus išvykti iš šalies. Abu įtariamieji vakar buvo sulaikyti.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras T. Staniulis šiandien patvirtino, kad įvertinus šiuo metu turimus ikiteisminio tyrimo duomenis prokuratūra ketina kreiptis į teismą dėl pačios griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo, skyrimo 3 mėnesiams abiem įtariamiesiems.

Prokuroras taip pat nurodė, kad pranešus apie šį ikiteisminį tyrimą buvo gauta reikšmingos papildomos informacijos, todėl jau dabar ikiteisminio tyrimo aprėptis yra didesnė ir neatmetama tikimybė, kad tyrimas plėsis.

„Procesiniai veiksmai vakar truko apie 16 valandų, juose dalyvavo apie 10 STT pareigūnų. Būtent jų pastangomis šios išskirtinės pinigų sumos ir buvo rastos, nes pinigai buvo kruopščiai paslėpti“, – apie vakar STT pareigūnų atliktą darbą pasakojo STT Kauno valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus viršininkas Linas Burdulis.

STT primena, kad asmuo gali būti atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, jeigu iš jo buvo reikalaujama kyšio ar provokuojama duoti kyšį ir jis, tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlęs ar pažadėjęs duoti arba davęs kyšį, per įmanomai trumpiausią laiką, bet ne vėliau negu iki jo pripažinimo įtariamuoju, savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijai.

Asmenys, iš kurių galėjo būti reikalauta ar provokuota duoti kyšį ir / ar galintys turėti šiam tyrimui reikšmingos informacijos, kviečiami susisiekti su STT.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA