Kauno rajone gimė 100-asis kūdikis: vaikelio vardą padėjo išrinkti sapnas | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone gimė 100-asis kūdikis: vaikelio vardą padėjo išrinkti sapnas

Jubiliejinis kūdikis ir jo tėvai / KRS nuotr.

Kartu su pavasariu Kauno rajono bendruomenę pasiekė ir džiugios žinios – Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas 100-asis kūdikis – Jokūbas Dūda.

Sausio 25 d. gimęs berniukas yra antrasis Jonučių II kaime gyvenančių Mildos ir Virgilijaus Dūdų vaikas.

„Pastaruoju metu mums sekasi. Vis sulaukiame gerų skambučių – pirmiausia pranešė, kad dukra gavo vietą naujai įrengtame darželyje, dabar sužinojome, kad sūnus tapo 100-uoju kūdikiu. Turbūt reikės pirkti loterijos bilietą“, – juokėsi Virgilijus.

Nors pirmosios dienos gimus Jokūbui nebuvo lengvos, dabar šeima džiaugiasi nusistovėjusiu gyvenimu. Prie mažylio priežiūros rūpestingai prisideda ir trimetė sesutė Mėta.

Nuspręsti, kaip vadins naujagimį, šeimynai buvo rimta užduotis. Milda norėjo vienokio vardo, Virgilijui patiko kitoks, bet galiausiai priimti sprendimą padėjo sapnas, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Gulėjau ligoninėje ir susapnavau, kad berniukas vardu Jokūbas kviečia mamą. Atsibudus papasakojau vyrui, jam šis vardas pasirodė gražus. Taip ir nusprendėme“, – atviravo mama.

Milda ir Virgilijus susipažino Norvegijoje. Iškart po studijų į užsienį išvykusi Milda, ten dirbo valymo įmonėje, o Virgilijus užsiėmė stogų statyba. Po trijų metų draugystės pora susituokė ir dabar skaičiuoja jau 5 santuokos metus.

Pasveikinti Jokūbo ir jo tėvelių atvyko Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Antanas Nesteckis.

„Džiugu matyti sparčiai augančią mūsų rajono bendruomenę. Tegul Jokūbas auga sveikas ir laimingas“, – linkėjo vicemeras.

Nesteckis jubiliejinio kūdikio šeimai įteikė tradicinę dovaną – kūdikio kraitelį – ir kūdikio albumą, kuriame berniuko tėvai galės įamžinti svarbiausias akimirkas iš pirmųjų mažylio gyvenimo metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA