Kauniečiai laikinai gali likti be „Bolt“ paslaugų: vairuotojai ruošiasi streikui | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai laikinai gali likti be „Bolt“ paslaugų: vairuotojai ruošiasi streikui

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Ketvirtadienį pavežėjimo platformos „Bolt“ vairuotojų grupėje išplito raginimas rengti streiką. Taip vairuotojai sureagavo į nuo kovo 1 dienos keičiamą komisinį mokestį teikiant pavėžėjimo paslaugas. Protesto akciją vairuotojai planuoja jau vasario 22 dieną ir ragina bene parai laiko atsijungti nuo sistemos. Tuo metu „Bolt“ Lietuvoje vadovas Andrius Pacevičius teigia, kad dėl streikuojančių pavežėjų klientams didelių trukdžių kilti neturėtų.

Ketvirtadienio rytą privačioje „Bolt” vairuotojų grupėje su prašymu persvarstyti komisinio mokesčio kėlimą nuo šiuo metu esančių 20 iki 25 proc. kreiptasi į „Bolt“ Lietuvoje vadovą A. Pacevičių.

„Infliacija Lietuvoje išaugo 20 proc. Džiugu, kad reaguojate ir keliate tarifus, bet pamiršote savo partnerius, pasirūpinote tik savimi. Atlikus nesudėtingus skaičiavimus (pvz. 10 km ir 15 min kelionė), pagal dabartinius įkainius, klientui kainuotų 6,45 Eur, atmetus komisinį mokestį ir PVM (20+4,2 proc.), vairuotojui lieka 4,89 Eur. Po kainų ir komisinio kėlimo – 6,8 Eur, o atėmus komisinį mokestį ir PVM (25+5,25 proc.) 4,74 Eur.

ČIA ŽINGSNIS ATGAL!!! Taip, sutinku, ne Jums, o mums. JŪSŲ PELNAS padidėjo iš 1,27 Eur. iki 1,7 Eur. Tai YRA 31,8 proc., o mūsų pajamos sumažėjo 3 proc., tai yra, vėl grįžom i 2015 metų tarifus?” – piktinosi „Bolt” vairuotojas.

Čia pat pasirodė ir raginimas surengti „Bolt” vairuotojų streiką. „Akcija STOP. Vasario 22 d. nesijunkime „Bolt driver” ir kovokime už savo garbę ir orumą!!!” – sukilti kviečiami vairuotojai.

Apie skelbiamą streiko akciją naujienų portalui ketvirtadienį pranešė skaitytojas, kauniečio tikslas, kad prie streiko prisijungtų kuo daugiau vairuotojų.

„Noriu, kad apie streiką sužinotų kuo daugiau Kauno „Bolt” vairuotų, nes ne visi prisijungę grupėse. Yra pasiūlymas 22 d. parai laiko visiems atsijungti nuo „Bolt” arba pereiti dirbti kitur. „Bolt” daro ką nori, kainas pakėlė ir viskas. Buvo komisinis 20 proc., kurį atskaičiuodavo nuo kelionės kainos, o dabar pakėlė iki 25 proc. Kas dirba pastovų darbą, tai gaunasi apie 100-130 eurų į minusą, gan reikšminga suma”, – apmaudo neslėpė vyras.

Privačioje „Bolt” vairuotojų grupėje streiko akciją palaiko Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir Marijampolės vairuotojai. Skelbiama, kad kovo 1 dieną streiką taip pat organizuoja Kurjerių ir vairuotojų asociacija.

„O kodėl su mumis vairuotojais niekas nepasitaria ar mums tiktų tokios permainos? Bent „Bolt” apklausą padarytų. Bet ne, mes tik sužinome, kai jau viskas nuspręsta ir belieka susitaikyti su naujovėmis. Reikia susirinkti prie ofiso ir eiti kalbėtis, kuo daugiau mūsų vieningų bus tuo lengviau spręsime problemas”, – dar kartą raginama jungtis prie streiko.

Apie streiką žino, bet problemų nemato

„Bolt“ vadovas Lietuvoje A. Pacevičius naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” teigė žinantis apie kilusį nepasitenkinimą tarp vairuotojų, tačiau patikino, kad dėl streikuojančių vairuotojų klientams paslaugų teikimas nutrūkti neturėtų.

„Palaikome nuolatinį ryšį su vairuotojus vienijančia asociacija ir apie dalies vairuotojų reakciją į numatomus pokyčius esame informuoti. Mes niekada nereguliuojame vairuotojų darbo laiko, krūvio ar kitų sprendimų ir visada stengiamės girdėti jų nuomonę. Net ir konkrečioje susiklosčiusioje situacijoje, niekas nesutrukdys tiems vairuotojams, kurie nori užsidirbti papildomai, toliau teikti pavėžėjimo paslaugas. Dėl šios priežasties didelių trukdžių „Bolt“ klientams neturėtų kilti”, – teigė A. Pacevičius.

Jo teigimu, nuo kovo 1 dienos didinamą komisinio mokesčio dalį „Bolt” skirs klientų pritraukimui ir geresnio užsakymų srauto generavimui, kitaip tariant, šie pinigai bus investuojami į nuolaidas keleiviams ir premijas vairuotojams.

„Tuo pat metu didėjantys baziniai paslaugų įkainiai vartotojams iš dalies kompensuos šiuo metu vairuotojų patiriamus pokyčius. Tikime, kad šie pokyčiai ilguoju laikotarpiu prisidės prie stabilių ir didėjančių kiekvieno iš vairuotojų pajamų, ir efektyvios platformos veiklos su daugiau kelionių ir didesne rinkos dalimi”, – pridūrė A. Pacevičius.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad „Bolt” platformos vairuotojai streikuoja ne pirmą kartą, dėl kylančių komisinių protestavo ir maisto platformos „Bolt Food“ kurjeriai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA