„Menkės“ skverelyje Kauno centre užvirė statybos | Kas vyksta Kaune

„Menkės“ skverelyje Kauno centre užvirė statybos

R. Tenio nuotr.

Šią savaitę V. Putvinskio gatve žygiuojantys miestiečiai galėjo pastebėti prie Kauno menininkų namų (KMN) statybinėmis tvoromis aptvertą skverelį. Erdvė išrausta, čia prikrauta metalinių armatūrų – jeigu oras bus palankus, skverą tikimasi sutvarkyti iki pavasario.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare informavo savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, skverelyje vyksta nedideli aplinkos tvarkymo darbai.

„Atnaujinsime atramines sieneles ir kitas konstrukcijas. Taip pat planuojame įrengti naujus suoliukus. Jeigu leis oro sąlygos, darbus atliksime iki pavasario“, – sakė A. Pakalniškis, pridūręs, kad skverelyje esančios skulptūros liks savo vietose.

Kauno gatvės meno žemėlapyje nurodoma, kad greta menininkų namų V. Putvinskio gatvėje esantis skveras suformuotas 1977-1983 m., čia terasomis aukštyn kyla septynios Roberto Antinio vyresniojo ir jo sūnaus Roberto Antinio skulptūros:

„Kanklininkas su vaikais“ (betonas);
„Šeima“ (kaltas varis);
„Ateitis“ (granitas);
„Atsisveikinimas“ (kaltas varis);
„Motinystė“ (medis);
„Dūdorius“ (cementas);
„Kova“ (kaltas varis).

Primename, kad šalia KMN įkurtas skulptūrų skveras, kuriame kauniečiai mėgsta atsipūsti karštą vasaros dieną, žargoniškai vadinamas „menke“. Šis žodis įtrauktas į neseniai sukurtą ir tebepildomą Kauno žodyną, kurį pamatyti galite čia.

Paradoksalu, tačiau direktoriaus funkcijas atliekanti KMN Kultūros infocentro vadovė Viktorija Mašanauskaitė-Rinkšelė naujienų portalui sakė nieko nežinanti apie kaimynystėje vykstančius darbus, tik patikinusi, kad juos organizuoja ne menininkų namai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA