Sugrįžta nemokami subalansuotos mitybos mokymai kauniečiams – pristatys receptus žiemai | Kas vyksta Kaune

Sugrįžta nemokami subalansuotos mitybos mokymai kauniečiams – pristatys receptus žiemai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveika ir subalansuota mityba – vienas svarbiausių veiksnių, siekiant užtikrinti gerą savijautą, energiją, nuotaiką, stiprinti imunitetą bei užkirsti kelią įvairioms ligoms ir susirgimams. Atsižvelgdami į žinių apie sveikatai palankaus valgiaraščio formavimo trūkumą, Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras tęsia nemokamų mokymų „Sezoninė mityba. Kaip susidaryti subalansuotos ir sveikos mitybos planą dienai ir savaitei?“ seriją ir kviečia kauniečius atrasti išskirtinai žiemos sezonui paruoštus receptus.

Lapkričio ir gruodžio mėnesiais organizuojami mokymai suskirstyti į dvi dalis – teorinę ir praktinę.

1,5 val. trukmės teorinę paskaitos dalį sudarys devynios skirtingos temos. Mokymus vesianti gydytoja-dietologė Justė Paranauskienė pristatys pagrindinius, mitybos įpročių sukeliamus lėtinių neinfekcinių ligų veiksnius ir jų įtaką sveikatai.

Bus kalbama apie kūno masės indeksą ir jo reikšmę, maistinių medžiagų tipus bei jų svarbą žmogaus organizmui, daržovių, vaisių, žuvies, viso grūdo produktų, skaidulinių medžiagų, geriamojo vandens vartojimo naudą, bus pristatomos rekomenduojamos energijos ir maistinių medžiagų paros normos ir jų kiekiai Lietuvos gyventojų mityboje.

Teorinės dalies metu bus pateikiama informacija ir apie sočiųjų riebalų, transriebalų, cukraus bei druskos kiekio mažinimo svarbą.

Dalyviai susipažins su „Rakto skylutės“ simbolio esme bei tikslu, mokysis suprasti produktų etiketėse pateikiamą informaciją.

Subalansuotos mitybos mokymai / Organizatorių nuotr.

Galiausiai, bus supažindinti su dietų, vegetarinės, veganinės mitybos, žaliavalgystės principais ir jų įtaka sveikatai bei sužinos apie gaunamos ir išeikvojamos energijos balanso palaikymo svarbą.

Kviečia atrasti receptus žiemai

Svarbi nuotolinių mokymų dalis – mitybos ekspertų parengtų receptų pristatymas. Šios praktinio mokymų etapo metu dalyvius pasieks iš anksto parengtų vaizdo įrašų serija. Juose mitybos ekspertai  pristatys naujus, iš šaltajam žiemos laikotarpiui būdingų produktų parengtus pusryčių, pietų ir vakarienės patiekalus.

Visi receptai bus paremti teorinėje mokymų dalyje aptartais sveikos ir subalansuotos mitybos principais. Išbandyti receptus pagal lektorių pristatomus vaizdo įrašus kiekvienas dalyvis galės asmeniškai.

Šaltuoju metų sezonu suplanuoti penki nuotoliniai mokymai, vyksiantys lapkričio 29 d. bei gruodžio 1, 6, 8, 13 d. nuo 18 val.

Dalyvauti mokymuose kauniečiai gali nemokamai, tačiau būtina išankstinė registracija spustelėjus ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA