Medicinos studentai sukilo dėl egzamino: daugelis praras raudonus diplomus | Kas vyksta Kaune

Medicinos studentai sukilo dėl egzamino: daugelis praras raudonus diplomus papildyta LSMU komentaru

Asociatyvi / LSMU nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) verda aistros dėl neaiškaus egzamino su neaiškiais rezultatais – negi paskutinio kurso studentai nesimoko? Į redakciją kreipėsi studentai, norintys išsiaiškinti neteisybę, dėl kurios esą nukentėjo dalis medicinos kurso, o universiteto administracija į diskusiją leistis nelinkusi.

„Spalio 20 dieną VI kurso medicinos studentai laikė Teismo medicinos ir klinikinės patologijos egzaminą. Iškart po egzamino tarp studentų kilo sąmyšis, kad nemažai neteisingai suformuluotų klausimų, tarp atsakymų galimi net keli teisingi variantai, o pasirinkti turi tik vieną.

Spalio 25 dieną gavome pažymius, aukščiausias buvo 8. Nejaugi įmanoma tikėti, kad paskutinių metų studentai nesimoko?? Kreipėmės į dėstytojus, prašėm parodyti klaidas, pasakyti tikslius pažymius šimtųjų tikslumu, nieko negavom“, – rašė pagalbos ieškantys studentai.

„Surašėm apeliacijas ir šiandien vyko posėdis. Vėl negalėjo pasakyti klaidų ir jų rodyti, negalėjome pasikelti pažymių, likom nieko nepešę“, – bandymą aiškintis su dėstytojais nupasakojo jie.

Šiandien vykęs nuotolinis posėdis prasidėjo 50 min. vėliau nei planuota, nedalyvaujant patiems studentams – mėginant prisiskambinti ir paklausti, kada prasidės, administracija ragelį esą numetė. Galiausiai, jungiantis į posėdį studentai teigia nugirdę, kad ši apeliacija tėra laiko švaistymas.

Anot studentų, nebuvo jokios diskusijos – pasakyta, jog klausimai geri ir klaidų nėra, o egzaminų pamatyti, deja, bet negalima. Anot dėstytojų, studentai taip nužiūrės klausimus ir teisingus atsakymus, tada informacija esą galėtų pasklisti tarp egzamino dar nelaikiusių studentų.

„Supildę apeliacijas studentai tikėjosi pamatyti bent egzamine padarytas klaidas. Viso egzamino pamatyti nenorėjo, įdomu buvo pamatyti klaidas, nes kaip galima mokytis, jei negali pamatyti klaidų ir iš jų pasimokyti“, – retoriškai klausė į redakciją kreipęsi medicinos studentai.

Anot jų, didelė dalis absolventų dėl šio egzamino praras raudonus baigimo diplomus, nes gavo prastesnį pažymį. „Kas vyksta Kaune“ dėl šios situacijos išsiuntė užklausą LSMU.

Situaciją komentuoja universiteto atstovai.

„Studentų apeliacijos dėl šio egzamino buvo apsvarstytos LSMU Studijų reglamente numatyta tvarka, dekano įsakymu sudarytos komisijos posėdyje 2021 11 11d. Komisiją sudarė dėstytojai iš egzaminavusio padalinio, kitų fakulteto padalinių, administracijos ir LSMU studentų atstovybės deleguoti studentai.

Komisija labai išsamiai peržiūrėjo egzamino klausimus, išnagrinėdama kiekvieną klausimą, kurį apeliacijoje buvo įvardinęs bent vienas iš studentų. Peržiūrėti klausimų psichometrinės analizės rezultatai ir atitikimas modulio programai bei pagrindinės mokymosi literatūros šaltiniams. Komisija priėjo prie išvados, kad klausimai buvo tinkami naudoti egzamine ir nerado pagrindo pakeisti studentų įvertinimus.

LSMU Patologinės anatomijos klinika pasiūlė studentams papildomą konsultaciją, skirtą aptarti neaiškius klausimus, ir įsipareigojo suorganizuoti ją artimiausiu metu.

Komisijos sprendimas buvo individualiai paaiškintas kiekvienam studentui posėdžio metu.

Statistika apie numatomus „raudonuosius diplomus” neegzistuoja, kaip, beje, neegzistuoja ir tokie diplomai. Tik baigus studijas, išlaikius visus egzaminus, įskaitant ir baigiamuosius bei apgynus magistro darbą – tik tuomet pagal faktiškai pasiektus rezultatus geriausi studentai gauna diplomą su pagyrimu.

Tikimės, kad kiekvienas egzaminas ir jo rezultatų aptarimas prisideda prie studento tobulėjimo, įskaitant ir tuos atvejus, kai įvertinimas nėra puikus“, – rašoma portalui atsiųstoje užklausoje.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA