Veido odos priežiūra šaltuoju metų laiku | Kas vyksta Kaune

Veido odos priežiūra šaltuoju metų laiku

Organizatorių nuotr.

Šaltuoju sezonu odai tenka atlaikyti nemažai išbandymų, kurių pats nepalankiausias – itin dideli vidaus ir lauko temperatūros kontrastai. Dėl šios priežasties veido oda tampa sausa ir dehidratuota. Riebalinės liaukos žemoje temperatūroje veikia skirtingai, sulėtėja riebalų išsiskyrimas, sutrinka odos lipidinis barjeras, todėl reikia ypatingos priežiūros.

Kiekvienu metų laiku, taip pat ir šaltuoju metų laiku, odos priežiūrą būtina koreguoti. Odos priežiūros priemones reikia rinktis kruopščiai, suvokiant jų paskirtį ir tai, kaip jos turi būti naudojamos. Klipshop parduotuvėje dirbantys specialistai papasakos apie svarbiausias odos priežiūros taisykles žiemą.

Švelnių šveitiklių naudojimas

Dažnai girdime, kad žiemą šveičiant odą ji gali tapti dar sausesnė. Nors ir yra tokia rizika, tačiau šaltuoju metu šveitimo priemonės taip pat reikalingos mūsų odai. Ištisus metus turėtume rūpintis odos šveitimu, nes tai pagreitina odos regeneraciją bei absorbciją. Svarbiausia, žiemos metu naudoti švelnias, mažiau dirginančias priemones.

Taigi, vietoj šveitiklio su abrazyvinėmis dalelėmis, naudokite šveitiklius su sferinėmis sintetinėmis dalelėmis arba šveičiamuoju kremu, kuriame yra mažos koncentracijos AHA ir BHA rūgščių. Šveitiklių naudojimo dažnis priklauso nuo odos tipo: sausos odos savininkams šveisti odą užtenka vieną kartą į savaitę, mišriai ir riebiai odai rekomenduojama du kartus į savaitę.

Priemonių su vitaminu C naudojimas

Šaltuoju metų laiku vitaminas C padės Jūsų odai švytėti. Šis vitaminas be skaistinimo ir stiprinimo efekto taip pat skatina kolageno gamybą (kuris padeda geriau palaikyti drėgmę) bei padeda apsaugoti nuo išorinių veiksnių. Vitaminas C taip pat svarbus ir odos regeneracijos ir atsistatymo funkcijai palaikyti. Vasarą oda yra veikiama kenksmingų ultravioletinių spindulių, dėl kurių gali atsirasti foto pažeidimų ir ankstyvo senėjimo požymių.

Vitamino C naudojimas padės panaikinti šią žalą, išlaikyti tolygų odos atspalvį ir tekstūrą bei sustiprinti natūralų jos spindesį. Rinkdamiesi produktus, kurių sudėtyje yra vitamino C, atkreipkite dėmesį į askorbo rūgšties komponentą pirmose sudėties pozicijose. Jo buvimas garantuoja vitamino C koncentraciją, kuri nedirgins odos (5-10 proc.).

Veido odos priežiūra žiemą / Organizatorių nuotr.

Nuolatinis odos drėkinimas bei tinkama prausiklio tekstūra

Žiemą į įprastą drėkinamąjį kremą įpilkite serumo, kuriame yra didelės ir mažos molekulinės masės hialurono rūgšties bei azuleno. Šie komponentai galės ne tik įsiskverbti į giliuosius epidermio sluoksnius ir pamaitinti jį drėgme, bet ir atkurti pažeistas odos vietas.

Renkantis drėkinimo priemonę, atkreipkite dėmesį į tekstūrą. Skysčiai ir emulsijos netinka žiemos laikotarpiui. Kai oro temperatūra žema, reiktų pereiti prie kremo. Tankesnė tekstūra geriau sulaikys drėgmę viduje ir veiks kaip apsauga.

Jei vasarą naudojote gelio tekstūros ar putojančio veido prausiklį, kai temperatūra pradeda kristi, verčiau jį pakeisti į kremą-gelį arba produktą su kremo ar aliejaus formule. Žiemą oda gamina mažiau riebalų, o tai apsaugo viršutinius epidermio sluoksnius nuo išsausėjimo.

Švelnus valymas švelnesnėmis priemonėmis padės išvengti pernelyg didelio sebumo pašalinimo ir išsaugoti apsauginį hidrolipidinį sluoksnį. Vis dar galite naudoti kremus, aliejus, balzamus ir micelinį vandenį, kad pašalintumėte makiažą. Šios priemonės efektyviai pašalina makiažą ir giliai valo poras, nepažeidžiant hidrolipidinio sluoksnio.

Riebios ir spuoguotos odos savininkėms žiemą patartina sumažinti valomųjų ir matinių kaukių kiekį molio pagrindu. Išbandykite drėkinamąsias kaukes du ar tris kartus per savaitę. Norėdami papildomai drėkinti, naktį galite naudoti drėkinamąsias kaukes. Spuoguotai odai netiks priemonės, sudėtyje turinčios parafino, mineralinio aliejaus ir taukmedžio sviesto.

SPF produktų naudojimas

SPF yra neatskiriama žiemos odos priežiūros dalis, nes UV spinduliai yra aktyvūs ir šiuo metų laiku. Be to, saulės spinduliai gali prasiskverbti ir pro langus. Apsaugos nuo saulės priemones kasdien reikia tepti ant veido ir kitų atvirų kūno vietų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA