Kaunietė siunčia mįslę vairuotojams: kas pažeidžia KET? | Kas vyksta Kaune

Kaunietė siunčia mįslę vairuotojams: kas pažeidžia KET?

Trečiadienį judrioje Taikos prospekto ir A. Baranausko gatvės sankryžoje kaunietė įamžino garbės neužtraukiančius vairuotojų manevrus. Viešojo transporto vairuotoją apkaltinusi Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimu, iš tiesų moteris įamžino ir tikrąjį pažeidėją.

„Ar gali autobusai taip važinėti? Rodyklė leidžia tik sukti, o jis tiesiog nuvažiavo tiesiai. Ir taip pastoviai jie”, – retoriškai trečiadienio popietę klausė skaitytoja.

Kaip matyti vaizdo medžiagoje, eismą tiesiai, A. Baranausko gatvės link, šviesoforo signalas leidžia pirma eismo juosta, iš antros ir trečios juostos galima tik sukti į kairę. Ką kita sako dešinėje stovintis kelio ženklas, nurodantis judėjimo kryptį atskirose juostose.

Remiantis KET, simbolis „Įvažiuoti draudžiama”, dar žinomas „plytos“ vardu, sankryža važiuoti tiesiai antra juosta draudžia visoms transporto priemonėms, išskyrus maršrutinį transportą.

Visgi, paskui autobusą praskriejęs automobilis jau pažeidžia KET. Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnį, kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas šiam vairuotojui užtrauktų baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA