10 nemokamų laisvalaikio vietų Kaune | Kas vyksta Kaune

10 nemokamų laisvalaikio vietų Kaune

Eitvydė Balčiukynaitė 2021/10/03 12:14
Asociatyvi / M. Kondrato nuotr.

Rudenėjant orams, Lietuvos kraštovaizdis įgauna visiškas kitas spalvas, tad gamta šiuo metų laiku kviečia grožėtis itin gražiais vaizdais. Gaivus oras, įvairiomis spalvomis nusidažę medžiai taip ir kviečia išeiti į lauką ir pasidžiaugti paskutiniais mėnesiais prieš ateinant šalčiams. Pateikiame 10-ties nemokamų laisvalaikio vietų Kaune sąrašą, kuriame taip pat puikuojasi vietos, kurias aplankyti galima, jei orai nelepintų.

1. Pažaislio pažintinis takas

Pažaislio vienuolynas / Organizatorių nuotr.

Petrašiūnų pusiasalyje Kauno marių tvenkinio pakrantėje įrengtas Pažaislio pažintinis takas rudenį įgyja ypatingo grožio. Vaikščiodami šiuo taku, kurio ilgis maždaug 2 kilometrai, galėsite pasigrožėti ne tik mišku, Kauno mariomis ir jų panoraminiais vaizdais, bet ir garsiuoju Pažaislio vienuolyno ansambliu. 17-18 a. pastatytas baroko stiliaus pastatų kompleksas dar vadinamas baroko perlu bei yra įvardijamas tarp gražiausių baroko architektūros pavyzdžių Europoje.

2. Vienybės aikštė

Kaunas Jazz ant BLC stogo
Vienybės aikštė / R. Tenio nuotr.

Kauno centre esanti Vienybės aikštė, kurios ištakos veda iki 19 a. vidurio, šiandien stebina įspūdingu grožiu. Visai neseniai atnaujinta aikštė neliko nepastebėta tarptautinėje erdvėje. 2021 m. Vienybės aikštė pelnė tarptautinį „iF Design“ apdovanojimą architektūros kategorijoje. Toks įvertinimas – išskirtinis, kadangi tai pirmas kartas, kuomet šį apdovanojimą pelnė užbaigtas architektūros objektas ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

Modernaus dizaino aikštė žavi ne tik savo architektūra, bet ir jaukia atmosfera pasivaikščiojimams bei erdve riedlenčių, riedučių ir BMX mylėtojams. Vasaros sezonu lankytojus taip pat džiugina fontanai.

3. Santakos parkas

Santakos parkas / Kaunas.lt nuotr.

Nemuno ir Neries upių santakoje įsikūręs, beveik 13 ha. užimantis Santakos parkas, jau seniai yra tapęs tiek kauniečių, tiek miesto svečių mėgstama laisvalaikio vieta. Parko rytinėje dalyje stovi Kauno pilis bei Šv. Jurgio bažnyčia ir Bernardinų vienuolyno ansamblis, „Santakos“ stadionas ir amfiteatras, kuriame gali susirinkti apie 1000 žmonių.

Parko erdvėje įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, vaikų žaidimo aikštelės, futbolo ir krepšinio aikštelės. Tai puiki vieta iškyloms, draugų susibūrimams ar tiesiog atsipalaidavimui palydint saulę.

4. Ąžuolyno parkas

Ąžuolynas / Kaunas.lt nuotr.

Kauno ąžuolyno parkas – didžiausias miesto teritorijoje esantis ąžuolynas Europoje, bei didžiausias miesto parkas, kurio plotas sudaro 84,42 ha., įsikūręs Žaliakalnyje netoli Zoologijos sodo. Ar vasarą, ar žiemą, rudenį ar pavasarį, parkas žavi savo augalija ir laisvalaikio erdvėmis.

Pasivaikščiojimai čia tikrai netaps nuobodūs, kadangi tokiame dideliame parke kiekvieną kartą galima atrasti naujų takų ir grožėtis skirtingais vaizdais. Visų pamiltame parke įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, vaikų žaidimo aikštelės, o sportuojantys čia atras platų treniruoklių pasirinkimą.

5. Panemunės šilas

Panemunės šilas / R. Tenio nuotr.

Aukštojoje Panemunėje esantis pušynas, yra trečiasis parkas Lietuvoje, sukurtas natūraliame miške. Per šilą, kurį supa Nemuno kilpos, driekiasi pažintinis takas. Taip pat jame gausu pėsčiųjų takų, įrengti lauko treniruokliai bei poilsio aikštelės. Parke auga ir įdomus gamtos paminklas – kamienais suaugę pušis ir ąžuolas, kurie dar vadinami „Ąžuolo ir pušies draugyste“.

6. Aleksoto apžvalgos aikštelė

Aleksoto apžvalgos aikštelė / R. Tenio nuotr.

Aleksoto apžvalgos aikštelė, kuri neretai dar vadinama Kauno vizitine kortele, įsikūrusi ant Aleksoto kalno. Šioje vietoje atsiveria nuostabi panorama į Kauno senamiestį, lankytojų akis džiuginanti tiek šviesiu, tiek tamsiu paros metu.

7. Nemuno salos parkas.

Sužydėjo Sakuros Nemuno saloje
Nemuno sala / R. Tenio nuotr.

Nemuno salą turbūt daugelis žino dėl joje esančios „Žalgirio“ arenos, tačiau įsikūręs yra ir Nemuno salos parkas. Pačiame miesto centre esantis parkas siūlo ne tik atsikvėpti po dienos darbų vaikštinėjant takeliais ar pavasarį grožėtis jame augančiomis sakuromis. Jame taip pat veiklos ras aktyvaus laisvalaikio mylėtojai – parke įrengti lauko treniruokliai, paplūdimio tinklinio aikštelės.

8. Kalniečių parkas

Kalniečių parkas / R. Tenio nuotr.

Viename moderniausių parkų Kaune veiklos ras visi. Jame įrengti pasivaikščiojimų takai, tvenkinys su fontanu, iškylų zona ir, žinoma, vaikų žaidimo aikštelės. Parkas – draugiškas šunims, kadangi jame įrengtas voljeras, kuriame galima treniruoti augintinius. Mėgstantiems aktyvias pramogas įrengta riedučių ir BMX zona.

9. Draugystės parkas

Draugystės parkas / Savivaldybės nuotr.

Dar viena žalioji zona Kaune, tai 15 ha. parkas, įsikūręs Dainavos mikrorajone. Draugystės parke įrengti pasivaikščiojimo takai, vaikų žaidimo aikštelės, sporto aikštelės. Čia aktyviai laiką galima praleisti ne tik krepšinio, petankės ar ekstremalaus sporto aikštelėse, bet yra galimybė pažaisti ir šachmatais ar šaškėmis. Pagrindinis parko akcentas – šokantis fontanas. Norintiems atsikvėpti ir pailsėti įrengti mediniai gultai bei suoliukai.

10. Kauno muziejai (kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį)

Lietuvos Respublikos kultūros ministerija skelbia, kad kiekvieno mėnesio paskutinį sekmadienį, Kultūros ministerijai pavaldžius nacionalinius ir respublikinius muziejus galima aplankyti nemokamai. Kaune įsikūrę šie:

-Kauno IX forto muziejus

-Maironio lietuvių literatūros muziejus

-Lietuvos aviacijos muziejus

-Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus

-Lietuvos švietimo istorijos muziejus

Muziejai, kurie įprastai sekmadieniais nedirba, tokiomis dienomis duris atidarys visiems norintiems juos aplankyti. Šiais metais muziejus aplankyti nemokamai galima dar šiais sekmadieniais: spalio 31 d., lapkričio 28 d., gruodžio 26 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA