Po 24 metų pertraukos Lietuvos rankininkai dalyvaus Europos čempionate | Kas vyksta Kaune

Po 24 metų pertraukos Lietuvos rankininkai dalyvaus Europos čempionate

delfi.lt 2021/05/02 20:52
Rankinis.lt

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė sekmadienį svečiuose 25:30 (12:11) nusileido Portugalijos rankinimams, bet sulaukę palankių rezultatų kitose atrankos grupėse lietuviai triumfavo – jie kitais metais žais Europos čempionate.

Į Europos čempionatą pateko pirmosios dvi kiekvienos grupės komandos bei keturios geriausios visų 8 grupių rinktinės. Vertinant trečiąsias ekipas buvo skaičiuojami tik taškai iškovoti prieš pirmąsias dvi grupės komandas, tad lietuviai jau turėjo 2 labai svarbius taškus, iškovotus pergalingame mače su Islandija. Nors Portugalijoje Lietuvos rankininkams taškų bagažo papildyti nepavyko, bet jie savo grupėje užmė 3 vietą.

4 atrankos varžybų grupėje pirmąsias dvi vietas buvo užsitikrinusios Islandijos ir Portugalijos rinktinės, o į trečią poziciją pretendavo lietuviai ir Izraelio rankininkai. Pastarieji sekmadienį 29:39 nusileido islandams ir grupėje liko ketvirti.

Tad lietuviams teko laukti žinių iš kitų atrankos varžybų grupių. Ir čia likimas pagaliau nusišypsojo Lietuvos rinktinei. 24 metus laukę šanso sugrįžti į Europos vyrų rankinio čempionatą, lietuviai pateko tarp keturių geriausių atrankos grupių trečiųjų komandų ir 2022 metų sausį varžysis su pajėgiausiomis Senojo žemyno rinktinėmis.

Paskutinį (ir vienintelį) kartą Nepriklausomos Lietuvos rankinio rinktinė Europos čempionate dalyvavo 1998 metais. Tada Italijoje vykusiose pirmenybėse lietuviai užėmė 9 vietą tarp 12 komandų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA