Vietoje karštos picos „Wolt“ krepšyje – virš dviejų kilogramų kanapių | Kas vyksta Kaune

Vietoje karštos picos „Wolt“ krepšyje – virš dviejų kilogramų kanapių

BNS 2021/04/28 15:48
Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai vakar, balandžio 27 d., sulaikė asmenį, kuris, turimais duomenimis, ilgą laiką Kauno mieste galimai platino narkotines medžiagas – kanapes.

Po ilgo ir kruopštaus tyrimo, surinkus pakankamai duomenų apie vykdomą nusikalstamą veiką, buvo surengta sulaikymo operacija, kurios metu sulaikytas 1978 metais gimęs Kauno miesto gyventojas, automobiliu gabenęs ne mažiau kaip 2 kg kanapių.

Kaip rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai, tyrimo veiksmus apsunkino kanapes galimai platinusio asmens ypatingas atsargumas – asmuo nusikalstamos veikos vykdymą buvo itin gerai užmaskavęs, taikė įvairias konspiracijos priemones, buvo labai nepatiklus.

Turimais duomenimis, narkotinių medžiagų platinimas galimai vykdytas intensyviai, iš asmens kanapes galėjo įsigyti nemažas Kauno miesto gyventojų skaičius.

Sulaikytas asmuo policijai gerai žinomas, ne kartą teistas už narkotinių medžiagų platinimą ir kitus nusikaltimus, šiuo metu nedirbantis. Asmuo šiuo metu sulaikytas 48 valandoms, bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 2 d., dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA