Kauno savivaldybės buldozeris nestoja: patvirtino programą dėl Nemuno krantinės Šančiuose rekonstravimo | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybės buldozeris nestoja: patvirtino programą dėl Nemuno krantinės Šančiuose rekonstravimo

Asociatyvi / D. Biržiečio nuotr.

Antradienį Kauno miesto tarybos posėdyje patvirtinta Kauno miesto gatvių priežiūros 2021–2023 metų programa, pagal kurią Nemuno krantinės gatvės Šančiuose projektavimui ir rekonstrukcijai bus skirta virš 3 mln eurų. Dokumente skelbiama, kad numatyta atkarpos nuo Mažeikių iki Darbėnų gatvių rekonstrucija. 

Patvirtinta programa 

Tarptautinę Laimės dieną, kovo 20-ąją, protestuoti prieš Nemuno pakrantės urbanizaciją Šančiuose susirinkusių kauniečių argumentai miesto tarybos neįtikino: antradienį vykusiame posėdyje dauguma visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ narių nusprendė patvirtinti programą, pagal kurią numatyta tiesti tiesti gatvę Nemuno pakrantėje.

Jau daugiau, kaip metus protestuojančių, urbanizacijai nepritariančių miestiečių siūlymai valdantiesiems, panašu, visiškai neįdomūs. „Tikrai yra civilizuotų sprendimų, kaip vykdyti mieste plėtrą, išsaugant unikalią gamtos ir upės vienovę, kuri dar ir suteiktų Kaunui išskirtinumo, tačiau milijonus miestiečių eurų kainuojantis asfalto projektas ir toliau žingsnis po žingsnio, sprendimas po sprendimo juda į priekį“, – apmaudo po posėdžio neslėpė viena iš Šančių gyventojų.

„Mes balsavome prieš, pareiškėme bent taip poziciją. Kad galėtume sustabdyti tai, kas dabar vyksta, mūsų taryboje yra tiesiog per mažai“, – sako TS-LKD frakcijos taryboje seniūnė Edita Gudišauskienė.

Šančių gyventojų protestas

Koncesijos konkursas

Antradienį pritarta sprendimui ieškoti S. Dariaus ir S. Girėno stadiono ir šalia esančios sporto halės valdytojo koncesijos konkurso būdu. Konkursas turėtų būti paskelbtas iki šių metų rugsėjo 19 d., o su koncesininku planuojama pasirašyti 15 metų sutartį.

Investicijų projektą išnagrinėjusios Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) išvadoje nurodyta, kad per visą veiklos laikotarpį operatorius galėtų uždirbti apie 16 milijonų eurų. Remiantis investiciniame projekte atliktais skaičiavimais, kasmet miesto biudžetą galėtų papildyti apie 90 tūkst. eurų, rašoma miesto savivaldybės pranešime spaudai.

Numatyta, kad abiejuose objektuose veiklą vykdysiantis operatorius turės pasirūpinti reikalinga įranga, patalpų bei erdvių nuoma, teritorijos priežiūra, neformalaus ugdymo paslaugų teikimu, sporto, kultūros, laisvalaikio renginiais, konferencijomis ir kitomis paslaugomis.

Lengvatos verslui

Miesto tarybos posėdyje taip pat nuspręsta, visas lauko kavines pilnai atleisti nuo vietinės rinkliavos. Taip pat mokestinė našta sumažinta ir savivaldybės NT nuomininkams, kurių veikla karantino laikotarpiu buvo visiškai ar dalinai sustojusi.

„Mūsų siekis ne tik panaikinti rinkliavą už leidimus prekiauti viešose vietose, bet ir leisti kiekvienai įstaigai maksimaliai išsiplėsti erdvėje“, – pranešime žiniasklaidai teigė Kauno miesto vicemeras Andrius Palionis.

Drauge su rinkliavos panaikinimu miestas leis lauko kavinėms bei terasoms plėsti aptarnaujamas teritorijas, kol tai netrukdys pėsčiųjų, dviračių ar automobilių eismui, kaimynams bei šalia vykdomiems darbams.

Teigiama, kad miestas taip pat sulaukia nemažai užklausų iš įmonių, kurios lauko terasų iki šiol neturėjo, tačiau dabar pageidauja iš vidaus patalpų persikelti į lauką. Viena iš tokių vietų – įspūdingų eilių sulaukianti legendinė Kauno „Spurginė“. Ši tendencija formuojasi atsižvelgiant į praėjusių metų patirtį, kai pirmiausia veikti pradėjo būtent lauko kavinės.

Praėjusiais metais kavinės galėjo plėstis į rekonstruotą Laisvės alėją, naujai atgimusią Vienybės aikštę, Nepriklausomybės aikštę prie Soboro, nuo automobilių eismo apribotas Rotušės aikštės erdves bei pagrindinę senamiesčio arteriją – Vilniaus gatvę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA