Pradėtas ardyti spąstais kauniečiams tapęs amfiteatras | Kas vyksta Kaune

Pradėtas ardyti spąstais kauniečiams tapęs amfiteatras

R. Tenio nuotr.

Darbininkai šią savaitę ėmėsi lupti patręšusias Daugirdo amfiteatro lentas, kurios, kaip neseniai paaiškėjo, jau sunkiai beatlaiko žmogaus svorį. Čia atsiras analogiškas naujas rekreacijai skirtas objektas, tuo pačiu tęsiama ir prieš kelerius metus ne itin pavykusi Santakos parko rekonstrukcija.

Toks pat kaip prie pilies

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Jurga Pakrosnienė, po perstatymo amfiteatras atrodys analogiškai kaip dabartiniai, esantys prie Kauno pilies. Amfiteatro kapitalinio remonto metu bus panaudoti tik esami pamatai, o objekto gabaritai išliks panašūs.

„Pirminiame (Santakos parko rekonstrukcijos – „Kas vyksta Kaune“) projekte amfiteatro tvarkymas nebuvo numatytas, planuota, kad jis bus tvarkomas atskirai. Tačiau pirmajam rangovui nevykdžius įsipareigojimų ir prireikus skelbti naują konkursą, prie bendrų darbų prijungtas ir amfiteatro tvarkymas. Visų šios teritorijos atnaujinimo darbų ranga buvo perkama vienu metu, todėl atskiros sumos išskirti neina“, – paaiškino J. Pakrosnienė.

Čia galima paminėti, kad visos su bendrove „Autokausta“ šių metų sausio 11 d. pasirašytos Santakos parko ir amfiteatro rekonstrukcijos sutarties vertė yra kiek daugiau nei 3,4 mln. eurų. 2018-ųjų birželį tik dėl parko tvarkymo už 2,8 mln. eurų buvo tartasi su „LitCon“ – rekonstrukciją pertraukė popiežiaus Pranciškaus vizitas, po kurio kauniečiai ne kartą badė pirštais į darbų trūkumus.

Gyventojai tuomet atkreipė dėmesį į aukštus vaikų žaidimų aikštelės bortelius su styrančiomis armatūromis, netolygiai išasfaltuotus plotus, šiukšliadėžių trūkumą. 2019 m. už 10 tūkst. eurų „Kauno planas“ savivaldybei parengė parko rekonstrukcijos techninio projekto pakeitimus.

Moterį teko laisvinti ugniagesiams

Pasiteiravus, ar amfiteatro remontą paspartino vasarį įvykusi nelaimė, kai įstrigus kojai moteris vaduota grandininiu pjūklu, J. Pakrosnienė tikino, kad šios vietos sutvarkymo darbai pradėti planuoti gerokai anksčiau.

„Jau pernai metais numatytas finansavimas, pradėti viešieji pirkimai. Beje, žiemą atnaujinimo darbai dėl nepalankių oro sąlygų vykti būtų taip pat negalėję. Tačiau, žinoma, kiekvienas toks įvykis – skaudus. Negalime rizikuoti kauniečių sveikata“, – pridėjo Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad minėtas incidentas įvyko vasario 21-osios popietę. Moteriškei įlūžus tarp sukiužusių amfiteatro lentų, praeiviai iškvietė ugniagesius ir greitosios medikus, mat susižeidusi nelaimėlė pati išlaisvinti galūnės nepajėgė. Skaitytojai tąkart pastebėjo, kad amfiteatru gyventojams jau kurį laiką naudotis nesaugu.

Parko užbaigtuvės – kitais metais

J. Pakrosnienė detalizavo, kad toliau rekonstruojant Santakos parką susidėvėjusi stadiono asfalto danga bus keičiama į guminius bėgimo takus, likusioje daubos dalyje bus įrengta nauja ruloninė veja, laikantis paveldo reikalavimų atnaujinamas lauko akmenų grindinys krantinėje ir šalia Vytauto bažnyčios.

Taip pat atsiras nauji suolai, šiukšliadėžės, bus atliekamas asfalto ir žvyro takų, šaligatvių bei aikštelių remontas, krepšinio aikštelių tvarkymas, įrengiamas naujas sporto ir žaidimų kompleksas bei atliekami kiti tvarkymo darbai.

„Dabartinis rangovas – UAB „Autokausta“. Jis tęs nebaigtus įgyvendinti ir paliktus ankstesnio rangovo darbus, ištaisys jo padarytas kokybės klaidas, papildomai bus sutvarkytas ir amfiteatras, kuris pirminiame etape nebuvo įtrauktas“, – pabrėžė J. Pakrosnienė.

Šiuos parko atnaujinimo darbus planuojama baigti per metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA