Sporto entuziastų metodai Lampėdžių miške kaunietį šokiravo | Kas vyksta Kaune

Sporto entuziastų metodai Lampėdžių miške kaunietį šokiravo

Skaitytojo nuotr.

„Sporto entuziastų komanda, kuriai nebaisūs jokie iššūkiai“, – taip save apibūdina Lampėdžių miške vykusių dviračių lenktynių organizatoriai. Tačiau, kaip pastebi kauniečiai, tikru išbandymu lenktynės tapo visai ne sportininkams, o niekuo dėtiems medžiams – apie 50 Lampėdžiuose augusių ilgakamienių sužeisti medvaržčiais.

Sausio 18 – vasario 1 dienomis sporto komanda „Ignite“ Lampėdžių miške organizavo individualias dviračių lenktynes. Kaip skelbiama komandos socialiniame tinkle „Facebook“, lenktynių trasa nuorodomis prie medžių buvo sužymėta dar sausio 11-ąją, čia jos kabėti turėjo iki pat renginio pabaigos, t.y vasario 1-osios.

Trečiadienį, vasario 3-ąją, Lampėdžių miške apsilankę kauniečiai aptiko vis dar ant medžių besipuikuojančias renginio nuorodas, o lenktynių trasos žymėjimas atėmė žadą.

„Visi Lampėdžiai su vinimis sukalti, su šitomis nuorodomis. Pikta, kad netausoja medelių ir tokius vinis sukala į kokia 50 medžių“, – apmaudo neslėpė trečiadienį nuotrauką atsiuntęs skaitytojas.

„Šitiek medžių su medvaržčiais suvaryti yra tiesiog šėtoniška“, – pridūrė vyras.

Sužaloti medžiai / Skaitytojo nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi į sporto komandos „Ignite“ atstovą, gavę informacijos apie lenktynių nuorodų tvirtinimą, publikaciją papildysime.

Gresia administracinė atsakomybė

Kaip naujienų portalui komentavo Aplinkos apsaugos departamento atstovai, bet koks medžių kamienų gręžimas, įvairių tvirtinimų kalimas, sukimas į medį, laipynių ar kitų daiktų tvirtinimas prie medžių jį suveržiant ir padarant žaizdas, traktuojamas kaip pažeidimas ir taikoma atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodekso 281 str. 1 arba 2 punktą.

Toks pažeidimas užtraukia baudą asmenims nuo šešiasdešimt iki dviejų šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo aštuoniasdešimt iki trijų šimtų eurų.

Tiesa, Aplinkos apsaugos departamentas pabrėžia, kad žalos skaičiavimas turi begalę variantų: priklauso kur medis auga, jo rūšis, sanitarinė būklė ir t.t.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA