Didžioji dalis antros „Moderna“ vakcinų siuntos keliaus į Kauną | Kas vyksta Kaune

Didžioji dalis antros „Moderna“ vakcinų siuntos keliaus į Kauną

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2021/01/22 18:41
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antroji „Moderna“ vakcinos nuo COVID-19 siunta Lietuvą turėtų pasiekti mėnesio gale, didžioji jos dalis bus skirta revakcinuoti anksčiau paskiepytus asmenis, BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Modernos“ atveju gauta tik ta pirmoji siunta. Antroji siunta yra numatoma sausio pabaigoje, jos kiekis bus šiek tiek didesnis nei pirmosios“, – BNS sakė ministerijos atstovas Lukas Vosylius.

Pasak jo, didžioji dalis šios siuntos keliaus į Kauną ir bus skirta revakcinuoti žmones, kurie buvo paskiepyti pirmąja „Modernos“ vakcinos doze sausio viduryje.

„Tie 2,4 tūkst. kurie buvo gauti, jau yra suskiepyti Kauno poliklinikoje. Ir sausio pabaigoje gauto kiekio didžioji dalis atiteks Kauno poliklinikai bus skirta būtent revakcinacijai“, – sakė SAM atstovas.

Ministerija akcentuoja, kad antroji vakcinos dozė visada yra skiriama to paties vakcinos gamintojo, kaip ir pirmoji. Tai reiškia, kad asmenys, kurie buvo paskiepyti pirmąja vakcinos „Moderna“ doze, antrąją dozę gaus taip pat „Moderna“. Vakcinų gamintojo „Pfizer“ atveju yra lygiai taip pat.

Antroji „Moderna“ vakcinos dozė yra skiriama po keturių savaičių, skirtingai nei gamintojo „Pfizer“, kurio gaminiu revakcinuojama praėjus trims savaitėms.

Statistikos departamento skelbiamais duomenimis, pirmąjį skiepą nuo COVID-19 šiuo metu yra gavę per 57 tūkst. žmonių, antrąjį – per 8 tūkst. žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA