Minkšti svetainės kampai: kaip neapsigauti perkant internetu | Kas vyksta Kaune

Minkšti svetainės kampai: kaip neapsigauti perkant internetu

Organizatorių nuotr.

„Ryte išeinu, vakare grįžtu. Galima sakyti, namuose tik miegu.“ Karantino metu tokios frazės vis retesnės. Daugiau laiko praleidžiant namie, nejučia išryškėja įvairūs interjero trūkumai ir privalumai. Džiugu, jeigu kambariuose užtektinai patogių baldų. O jeigu ne, žvalgomasi, kur tokius įsigyti. Patogumo sinonimu laikytini minkšti kampai.

Minkšti kampai – ne tik gražūs, bet ir labai universalūs baldai. Komfortiška prisėsti, be to, galima neprastai išsimiegoti. Minkšti kampai su miegojimo funkcija ypač tinka nedideliuose namuose, kur nėra atskiro miegamojo. Toks variantas neabejotinai pasiteisina ir tais atvejais, kai svečiai pasilieka nakvoti.

Artėjant didžiausioms ir ypač laukiamoms šventėms – Kalėdoms – daug žmonių miestuose ir kaimuose svajoja, kaip atsipūs nuo darbų, kaip patogiai įsitaisys svetainėje ir bendraus su šeimos nariais, skaitys knygas, žiūrės televizorių. Minkštumo, jaukumo ir estetikos poreikis dar labiau sustiprėja.

Minkštieji baldai apžiūrimi tiesiog prisėdus prie kompiuterio ir įsigyjami paspaudus vos kelis mygtukus. Pasauliui patekus į pandemijos gniaužtus, prekybos internetu rodikliai stiebiasi į viršų. Deja, koją gali pakišti milžiniškas noras sutaupyti ar per didelis patiklumas.

Neretai pasitaikantis ir svajingai skambantis lūkestis – pigūs minkšti kampai internetu. Ar toks lūkestis pagrįstas? Jei taip, tai kiek pagrįstas? Aiškinamės.

Kaip neapsigauti?

Yra keletas kertinių patarimų, kuriais pasinaudojant sumažėja tikimybė apsigauti. Ir, žinoma, padidėja tikimybė įsigyti puikų produktą.

Pasidomėkite elektronine parduotuve. Yra ilgus metus veikiančių internetinių parduotuvių, spėjusių susikrauti daug reputacijos taškų. Į tokias svetaines užsukame žinodami, kad apsipirkimas bus saugus. Jei parduotuvė gana nauja, tenka kliautis nuovoka. Čia atkreiptinas dėmesys į vieną patarimą – paskaitykite atsiliepimus. Patikrinkite, kas apie tokią el. parduotuvę rašoma „Google“.

Pasidomėkite, ar yra paskyra feisbuke. Jei taip, nesunku patyrinėti, kokia gi ten situacija. Pavyzdžiui, jeigu nuolat komentuojama, kad „teko tris kartus užsisakyti ir visus kartus prekės labai vėlavo“ ar „negavau prekės ir negrąžino pinigų“, tuomet mintyse įsijungia saugiklis. Aišku, reikėtų atsižvelgti ir į datą. Pavyzdžiui, jei prieš porą metų palikti keli neigiami atsiliepimai, tai dar nereiškia, kad parduotuvė iki šiol dirba prastai. Kita vertus, ar apskritai kas nors komentuoja? Ar pirkėjai nepabėgę?

Jeigu kankina abejonės, galite parašyti nurodytais kontaktais ar paskambinti. Neprisiskambinate? Ir net po kurio laiko niekas neperskambina? Vadinasi, reikalas abejotinas. Kontaktų apskritai nėra? Tai ženklas apsigręžti ir eiti kitur.

Atkreipkite dėmesį į interneto svetainės adresą. Dar vienas aspektas – svetainės pavadinimas. Ar jis tvarkingas? Ar prieš galūnę (dažniausiai „lt“) nėra kokio raidžių kratinio? Štai kokius klausimus sufleruoja pastarasis punktas: ar investuota į paslaugų teikimą; ar pasirūpinta sklandžiu veikimu; ar tai nėra koks trumpalaikis (ir gal net įtartinas) bandymas pasipelnyti?

Minkšti svetainės kampai/ Organizatorių nuotr.

Kritiškai vertinkite kainas, iškrentančias iš konteksto. Visi mes norime apsirūpinti gerais daiktais ir sutaupyti. Tačiau vargu ar patikėtumėte, kad minkšto kampo kaina – trigubai mažesnė nei rinkoje. O jei patikėtumėte, greičiausiai tektų nusivilti. Minkštų kampų kainos įvairios – nuo kelių šimtų iki daugiau nei tūkstančio eurų.

Tarkime, to paties modelio baldas vienoje vietoje kainuoja 599 eurus, kitoje – 570, o trečioje – 200 eurų. Rodos, pasiūlymas stulbinamai geras – juk kaina bene tris kartus mažesnė. Deja, jeigu toks pasiūlymas figūruoja puslapyje, stokojančiame patikimo įvaizdžio, verčiau įjungti visus kritiškumo saugiklius.

Kaip internete išsirinkti tobulą minkštą kampą?

Jeigu jau atradote, kur galėtumėte patikimai apsirūpinti naujais baldais, verta aptarti, kaip rinktis skrupulingai. Juk tai pirkinys, kurio niekaip nepavadinsi vienadieniu.

Atsižvelkite į matmenis. Nesvarbu, kokio baldo ieškote, vienas pirmųjų uždavinių – išmatuoti, kiek vietos jam galite skirti. O renkantis internetu bus matyti kiekvieno produkto matmenys.

Pasirinkite pageidaujamas savybes. Prie minkšto kampo turėtų būti nurodyta, ar baldas yra kairės pusės, ar dešinės. Yra atvejų, kai galima pasirinkti, kurio varianto pageidaujate. Geriausia, jeigu pasirinkus reikiamą variantą pasikeičia ir prekės nuotrauka (ir rodomas konkretus prekės variantas).

Nepatinka spalva ar raštai? Pasižiūrėkite, ar nesiūloma skirtingų variantų. Būna, kad pirkėjas pamato dailiai atrodantį minkštą kampą, tačiau turi abejonių dėl spalvos. Džiugu, kad yra nemažai baldų modelių, kuriuos galima pasirinkti iš įvairių spalvų kombinacijų.

Paskaitykite atsiliepimus. Kaip ir renkantis parduotuvę, taip ir ieškant konkretaus produkto tikėtina rasti atsiliepimų. Prie populiaresnių prekių jų gali būti nemažai.

Paskaitykite apie papildomas funkcijas. Prieš užsakant svarbu pasidomėti, ar yra visos reikiamos funkcijos. Pageidaujate, kad minkštas svetainės kampas būtų su patalynės dėže? Peržiūrėkite nuotraukas, nepraleiskite aprašo. Kuo daugiau nuotraukų ir kuo platesnis aprašas, tuo lengviau pasirinkti. Beje, tai dar vienas aktualus aspektas – patikimose el. parduotuvėse tikėtinas kokybiškesnis informacijos pateikimas.

Atkreipkite dėmesį į pristatymo laiką. Esama daiktų, kurių pristatymas itin greitas. Tačiau baldų srityje situacija dažniausiai kitokia. Visgi gero baldo verta laukti. Jeigu užsisakėte artėjant Kalėdoms, teks nusiteikti, kad siuntinys gali truputį vėluoti.

Pasidomėkite užnešimo paslauga. Rūpinatės dėl baldo užnešimo į butą? Patikrinkite, ar tokia paslauga teikiama. Įsigilinkite į sąlygas, kad vėliau nekiltų nesusipratimų.
Vietoj apibendrinimo verta paklausti: tai ar gali būti nebrangu, bet patikima ir kokybiška? Įmanoma, bet su išlygomis. Renkantis svarbu atidumas ir, kaip mėgstama sakyti, sveikas protas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA