Nuo vidurnakčio keliaujantiems iš Lietuvos į Latviją – privaloma saviizoliacija | Kas vyksta Kaune

Nuo vidurnakčio keliaujantiems iš Lietuvos į Latviją – privaloma saviizoliacija

BNS 2020/09/18 18:51
Asociatyvi / VSAT nuotr.

Toliau plintant koronavirusui, izoliacijos nuo šeštadienio reikės laikytis ir asmenims, kurie į Latviją atvyksta ir iš Lietuvos, rodo penktadienį paskelbti Ligų profilaktikos ir kontrolės centro duomenys.

Registrų centro duomenimis, dviejų savaičių sergamumas koronavirusu Lietuvoje šiuo metu siekia 20,1 atvejo 100 tūkstančių gyventojų.

Latvijoje galioja reikalavimas 10 dienų izoliuotis atvykus iš šalių, kur sergamumas viršija 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Atsižvelgiant į prastėjančią epidemiologinę padėtį, taip pat uždraustas reguliarus keleivių vežimas į Čekiją.

Izoliavimosi reikalavimas galioja žmonėms, atvykstantiems į Latviją iš 28 Europos Sąjungos ir Europos Ekonominės Erdvės šalių, taip pat iš Monako, Andoros ir San Marino, taip pat tranzitu per šias šalis keliavusiems asmenims.

Keliautojams, grįžtantiems iš Australijos, Sakartvelo, Japonijos, Naujosios Zelandijos, Ruandos, Pietų Korėjos, Tailando ir Urugvajaus, šis suvaržymas netaikomas.

Rugsėjo 11 dieną izoliacijos reikalavimas buvo įvestas į Latviją vykstantiems iš Estijos.

Gegužės 15 dieną Latvijai, Lietuvai ir Estijai panaikinus viena kitai taikytus laisvo judėjimo suvaržymus, buvo susikūręs „Baltijos burbulas“.

Šių šalių piliečiams buvo leista laisvai keliauti per visas tris Baltijos valstybes; jie neturėjo izoliuotis kirtę sienas, su sąlyga, kad nebuvo išvykę už šių trijų valstybių ribų per pastarąsias 14 dienų, neturėjo laikytis karantino ir neturėjo kvėpavimo takų ligų simptomų.

„Baltijos burbulas“ pandemijos metu tapo pirmąja tokia kelionių zona 27 narių Europos Sąjungoje, siekiant paskatinti nacionalines ekonomikas.

Jis galiojo iki tol, kol Latvija įvedė apribojimus atvykstantiems iš Estijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA