Kauniečius paryčiais iš lovų vertė bauginantis garsas lauke (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kauniečius paryčiais iš lovų vertė bauginantis garsas lauke (atnaujinta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Keli skaitytojai kreipėsi į „Kas vyksta Kaune“ redakciją, dėl naktį kilusio sąmyšio. Atsiųstuose vaizdo įrašuose girdėti neaiškus garsas, o iš kur sklinda garsas nėra aišku. Skaitytojai darė prielaidą, jog triukšmas sklinda iš Kauno kogeneracinės jėgainės, tačiau vėliau paaiškėjo kita priežastis. Anot susisiekusių gyventojų, triukšmas buvo toks stiprus, jog pažadino juos iš gilaus miego.

„Gyvenu J. Tonkūno gatvėje, Dainavos rajone ir naktį pažadino baisus garsas sklindantis iš šiukšlių deginimo įmonės pusės, tai truko apie pora valandų. Siunčiu video medžiagą daryta 4:35 ryte. Vaizdo kokybė prasta dėl failo dydžio bet garsas aiškus. Gal bus daugiau žmonių pasikreipę, ypač iš partizanų gatvės, nes jiem visai šalia“, – su prašymu kreipėsi skaitytojas.

Vaizdo įraše girdėti stiprus ošimo garsas. Iš kur sklinda garsas, nėra aišku, tačiau internautai komentavo, jog garsas buvo girdimas ir prie „Telekomo“.

„Girdėjosi ir kažkur 2-3 nakties, bet girdėjosi labai, nes žiūrėjau serialą – susistabdžiau, nesupratusi, kas vyksta. O gyvenu prie „Telekomo“, – rašė viena moteris.

Skaitytojų teigimu, keisti garsai sklido galimai iš kogeneracinės jėgainės. Susisiekus su Kauno kogeneracinės jėgainės atstovu spaudai Andriumi Kasparavičiumi, šis teigė, jog jėgainės procesai tokių garsų skleisti neturėjo pagrindo.

„Kartu su pamaina ir jėgainės vadovu aptarėme jūsų atsiųstą video. Jokių nukrypimų nuo proceso nepastebėjome ir darome prielaidą, kad garsas sklido ne iš mūsų jėgainės“, – teigė A. Kasparavičius.

Jis taip pat patikino, jog gyventojai kviečiami nesibaiminant kreiptis į Kogeneracinės jėgainės atstovais, jei kyla klausimų dėl jėgainės veiklos.

„Jeigu gyventojai ką nors panašaus ir vėl išgirstų, tegul nesibaimindami skambina man bet kuriuo paros metu +37069817740, iškart susisieksime su tuo metu budinčiais operatoriais ir galėsime bandyti identifikuoti iš kur tas garsas sklinda. Nes, nežinant šaltinio, tai yra vienintelis būdas bandyti jį atsekti“, – teigė jis.

Papildyta rugpjūčio 3 dieną 16.45 val.

A. Kasparavičius patikslino, kad dėl kauniečius budinančių garsų nėra kalta Kauno kogeneracinės jėgainė. Pasak jo, trukdančius miegoti garsus skleidė Kauno termofikacinė elektrinė – šiluminė elektrinė Kaune, esanti Taikos prospekte.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ žada pasidomėti apie savaitgalį sklidusius garsus.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA